Gemeente Lisse

WET MILIEUBEHEER

Kennisgeving
Bodemkwaliteitskaart en bodembeheerplan Gemeente Lisse De gemeenteraad heeft in de vergadering van 6 februari 2001 de bodem-kwaliteitskaart en het bodembeheerplan voor de gemeente vastgesteld.

In de bodemkwaliteitskaart is Lisse ingedeeld in een aantal zones met een vergelijkbare algemene bodemkwaliteit (van schoon tot ernstig verontreinigd). Op basis van de bodemkwaliteitskaart kan de gemeente invulling geven aan verschillende aspecten van actief bodembeheer. De belangrijkste hiervan is hergebruik van licht verontreinigde grond in het kader van de "Vrijstellingsregeling Grondverzet". De wijze waarop hieraan invulling is gegeven is vastgelegd in het bodembeheerplan. Belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat de kwaliteit van de ontvangende bodem niet mag verslechteren (stand still-beginsel).

De eigenaar van de bodem waarop grond wordt hergebruikt dient het gebruik bij ons te melden. Wij dienen akkoord te gaan met de voorgenomen toepassing van licht verontreinigde grond.

Procedure
Bij het tot stand komen van de bodemkwaliteitskaart en het bodembeheerplan is de beleidsnota "Grond grondig bekeken" (landelijk beleid) in acht genomen. Verder is rekening gehouden met het provinciaal beleid en is overleg gevoerd met overheden die het mede aangaat. Zij zijn in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen.

Inzage
Gedurende de periode van 11 mei 2001 tot en met 22 juni 2001 liggen het bodembeheerplan en de bodemkwaliteitskaart ter inzage bij de afdeling Milieu en Bouwkunde:

op werkdagen van 08.30-12.30 uur en
na telefonische afspraak (telefoon 43 32 38) op werkdagen van 13.00-17.00 uur en iedere donderdagavond.

Op verzoek kunt u een mondelinge toelichting op de stukken krijgen.

Kennisgeving
Gemeentelijk Milieuprogramma 2001
De gemeenteraad heeft in de vergadering van 26 april 2001 het Gemeentelijk Milieuprogramma 2001 Gemeente Lisse vastgesteld. Dit programma is de uitwerking van het meerjaren milieuprogramma dat tegelijk met het Milieubeleidsplan Gemeente Lisse 2000 tot en met 2003 is vastgesteld. Het jaarlijkse milieuprogramma is een gemeente brede leidraad voor de uitvoering van milieutaken en milieu-projecten in 2001.

Inhoud
In het themagerichte gedeelte wordt ingegaan op de taken die voortvloeiden uit de VOGM regeling. Hierbij valt te denken aan de bedrijfsgerichte milieutaken (vergunningverlening en handhaving), duurzaam bouwen, verkeer en vervoer, afvalverwijdering, etc. Het gebiedsgerichte gedeelte gaat per gebied (woongebied, bedrijventerrein, buitengebied en centrumgebied) in op leefbaarheid en duurzaamheid en koppelt daar de concrete activiteiten aan.

Om overzicht te houden op de hoeveelheid uit te voeren taken is een overzichtstabel als bijlage opgenomen. Hierin wordt duidelijk gemaakt welke thema´s en activiteiten ten aanzien van leefbaarheid en duurzaamheid er in de verschillende gebieden spelen.

Gedurende de periode van 11 mei 2001 tot en met 22 juni 2001 ligt het plan ter inzage bij de afdeling Milieu en Bouwkunde:

op werkdagen van 08.30-12.30 uur en
na telefonische afspraak (telefoon 43 32 38) op werkdagen van 13.00-17.00 uur en iedere donderdagavond.

Op verzoek kunt u een mondelinge toelichting op de stukken krijgen.