Gemeente Breda

09-05-2001

Gemeente herstelt verkeerssituatie Tuinzigtlaan/Zandoogjes
De gemeente Breda past de verkeerssituatie aan de Tuinzigtlaan/Zandoogjes aan. In het nieuwe ontwerp wordt nu rekening gehouden met de ruimte die vrachtwagens en bussen nodig hebben wanneer ze via de U-bocht, parallel aan de Tuinzigtlaan, de kruising oprijden met de Ettensebaan. Dit betekent dat de bocht van de middenberm
- tweede bocht vanaf de Acaciastraat naar kruispunt Ettensebaan - wordt vergroot. De gemeente past deze bocht nog deze maand aan.

In het ontwerp van de nieuwe kruising
Tuinzigtlaan-Zandoogjes-Ettensebaan is onvoldoende rekening gehouden met de ruimte die vrachtwagens en bussen nodig hebben bij het maken van een bocht. Vrachtverkeer en bussen die vanaf de richting Acaciastraat komen, kunnen de bocht richting kruispunt Ettensebaan slecht maken. Dit veroorzaakt ongemak en opstopping. Daarom worden de zogenaamde boogstralen aangepast. Aan de witte middengeleider op de Tuinzigtlaan verandert niets. De gemeente plaatst hier geen zwart-witte paaltjes op.

Veilige verkeerssituatie
De nieuwe verkeerssituatie is voor veel weggebruikers veiliger. Fietsers kunnen fietsen op vrijliggende fietspaden. (Tussen het fietspad en de rijweg ligt een strook plantsoen.) Ook is de voorrangssituatie vanaf de ontsluitingsweg Zandoogjes beter aangegeven. Tenslotte is langs de rijbaan vanaf de Acaciastraat richting de Ettensebaan duidelijk aangegeven dat verkeer rechtsaf en meteen links moet rijden richting de verkeerslichten Ettensebaan.

Breda, 8 mei 2001