Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Bromfietser in botsing met fietster

HOLLANDSCHEVELD. Een 72 jr. vrouw uit Hollandscheveld raakte dinsdagmiddag ernstig gewond bij een aanrijding op het fietspad langs de Riegshoogtendijk tussen Hollandscheveld en Slagharen. De vrouw reed daar op haar fiets en kwam in botsing met een bromfiets, bestuurd door een 18 jr. jongen uit Slagharen. Ook deze bromfietser raakte gewond. Beiden werden per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Het is nog onduidelijk hoe de aanrijding is ontstaan. De bromfietser reed richting Slagharen. Hij kon zich gisteren nog maar weinig herinneren van het ongeval. Het is niet bekend welke kant de vrouw opfietste.


*
Vervolg op eerder bericht over dodelijk ongeval op de N-34

ZUIDLAREN. De vrouw die dinsdagavond omstreeks 20.00 uur bij een verkeersongeval op de N-34 bij Zuidlaren om het leven is gekomen is de 63 jr. Wubina Spieard uit Gieten. Vandaag zullen getuigen worden gehoord en wordt er nader sporenonderzoek gedaan om duidelijkheid te krijgen in de oorzaak en toedracht van dit ongeval.


*
Teveel gedronken

BEILEN. In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie op de Lieving in Beilen een 53 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille.


*
Auto-inbraken

EMMEN. Dinsdagmiddag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Van Schaikweg in Emmen. Een afgesloten portier werd met behulp van één of ander werktuig geopend waarna de radardetector werd gestolen.

ASSEN. Dinsdag werden in een parkeergarage aan de Torenlaan in Assen een radio. Radardetector en autopapieren gestolen uit een auto. Van de auto werd een ruitje ingeslagen. Op een parkeerplaats aan de Oude Molenstraat werd uit een auto de radio gestolen. Ook bij deze auto werd een ruitje vernield.


*
Schennispleger

MEPPEL. Dinsdagavond tussen 19.15 en 19.30 uur liet in Meppel een nog onbekende man zijn geslachtsdeel zien aan een meisje. Dit gebeurde op een fiets/voetpad in de omgeving van de Weerdstraat. Het meisje fietste daar en kwam de wandelende man tegen. Het gaat om een man met kort grijzend haar (stekeltjes), gekleed in een grijze broek met wat blauw er in en een jas of trui waarvan de voorkant groen was en de mouwen grijs (mogelijk droeg de man een trainingspak).


*
Kat beschoten

NIJEVEEN. Een bewoonster van De Veurne in Nijeveen heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling van haar kat. Maandagavond ontdekte de vrouw dat het dier gewond was. Een dierenarts stelde vast dat de kat aan de achterzijde geraakt was door een windbukskogeltje. Dit kogeltje zal operatief verwijderd worden. De vrouw heeft geen idee waar en waarom op haar kat geschoten is.


*
Inbraak sportkantine

ASSEN. In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een sportkantine aan de Wethouder Bergerweg in Assen. Men kwam binnen door een raam te vernielen. Uit de kantine werd o.a. een TV gestolen.