Politiebericht Groningen: Diverse 9-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 9 mei 2001

Dagelijkse berichten

Ten Boer: snelle bromfiets
De politie heeft dinsdagmiddag op de Provinciale Weg N360 tussen Garmerwolde en Ten Boer de bromfiets van een 17-jarige jongeman uit Ten Post in beslag genomen. Een surveillance-eenheid van de politie zag de knaap met een snelheid van 87 km per uur in de richting Ten Boer rijden. In Ten Boer kreeg hij een stopteken. De jongen moest zijn brommer inleveren. Die wordt technisch onderzocht. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt wegens overschrijden van de maximumsnelheid.

Veendam: drie gewonden bij ongeval
Een 55-jarige automobilist uit Veendam en zijn 54-jarige echtgenote zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Transportbaan in Veendam. De auto waarin het echtpaar zat werd aangereden door een 37-jarige motorrijder, eveneens uit Veendam. Die haalde de auto van de slachtoffers in, juist op het moment dat de bestuurder daarvan linksaf wilde slaan. De inzittenden van de auto zijn met borst- respectievelijk nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto van het echtpaar is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De motorrijder kwam bij de aanrijding te vallen en liep letsel op aan borst en benen. Ook hij is naar een ziekenhuis gebracht. Familieleden van de man hebben zich over zijn motor ontfermd.

Hoogezand: bejaarde vrouw gewond
Doordat zij de vergrendeling van haar inklapbare rollator niet goed had vastgezet kwam een 81-jarige vrouw uit Hoogezand dinsdagmiddag te vallen in de Hoofdstraat in haar woonplaats. De rollator klapte in elkaar toen de vrouw een trottoir afreed. Ze liep bij de val licht letsel op aan het gezicht en is door aan ambulance naar haar huisarts gebracht voor behandeling.

Winsum: olie op wegdek
Doordat op onverklaarbare wijze een olieleiding onder een shovel van een loonbedrijf uit Garnwerd losraakte, werd de Trekweg naar Onderdendam in Winsum dinsdagmiddag over een afstand van ongeveer een kilometer besmeurd met olie. De brandweer van Winsum, geassisteerd door de brandweer van Baflo, had een aantal uren nodig om het oliespoor op te ruimen. Tengevolge van de gladheid door de olie kwamen in de bocht bij De Meeden een fietser en een bromfietser te vallen. Ze liepen geen noemenswaardig letsel op. De schade die ze opliepen is inmiddels met het loonbedrijf geregeld.

Musselkanaal: auto in sloot
Vermoedelijk doordat hij door slaap werd overmand raakte een 19-jarige automobilist uit Ter Apel dinsdagmorgen met zijn auto in de berm langs de Provinciale Weg N366 bij Musselkanaal. In een poging de auto weer op de weg te krijgen raakte de man de macht over het stuur kwijt en botste tegen een tweetal bomen. De auto sloeg daarna over de kop en belandde in een sloot. De bestuurder werd door passerende automobilisten uit zijn auto geholpen. Hij liep schouderletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Groningen: man trapt ruit in
Een getuige zag dinsdagnacht een 19-jarige Stadjer een ruit van een deur van een horecagelegenheid in de Peperstraat intrappen. De man die onder invloed van alcohol verkeerde werd aangehouden voor vernieling. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten en wordt daarna verhoord.

Groningen: ongeval met fietser van rechts
Op de kruising van de Helperwestsingel met de Jullensstraat is dinsdagmiddag een 20-jarige fietser aangereden door een 47-jarige automobilist. De automobilist verleende de fietser die van rechts kwam geen voorrang. De fietser zelf treft ook schuld aan het ongeval omdat hij onvoldoende rechts hield. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: alcomobilist aangehouden met schietpen Op Damsterdiep werd dinsdagnacht een 24-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden omdat hij opvallend reed. Bij controle bleek de man gedronken te hebben en moest hij blazen (1 promille). Toen de man werd overgebracht naar het politiebureau uitte hij bedreigingen richting de agenten. Op het bureau werd op grond van de wet Wapens en Munitie de auto onderzocht. In de wagen werd een zogenaamde schietpen aangetroffen. Het wapen was geladen met een patroon. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: hennepkwekerij
De politie heeft dinsdagochtend een professionele hennepkwekerij aan de Duinkerkenstraat ontmanteld. De kwekerij was gevestigd in een bedrijfspand en bevatte zo`n 700 oogstrijpe planten en 700 in aanwas zijnde planten. Het geheel werd afgevoerd en een onderzoek is gestart naar de eigenaar van de kwekerij. Een in het pand aanwezige 50-jarige man uit Groningen is aangehouden voor nader verhoor over de plantage.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844