Provincie Limburg

GS AKKOORD MET AFWIKKELING BANDENOPSLAG IN NEDERWEERT

GS AKKOORD MET AFWIKKELING BANDENOPSLAG IN NEDERWEERT

Gedeputeerde J.Bronckers heeft namens het College van Gedeputeerde Staten van Limburg een akkoord bereikt over de afwikkeling van de bandenopslag bij Teka in Nederweert.

GS dragen de firma Granuband bv uit Amsterdam, een verwerker van banden en rubberafval, op de op het terrein van Teka aan de Kanaaldijk te Nederweert nog resterende bandenvoorraad terug te brengen tot de hoeveelheid van
5800 m³. Op het huidig in gebruik zijnde terrein mag 7.400 m³ (5.800 m³ buiten + 1.600 m³ in de loods) worden opgeslagen. GS trekken daarvoor een bedrag uit van
357.000,- ( 162.000).
Granuband wordt eigenaar van het terrein en zet de bedrijfsactiviteiten er voort binnen de bestaande provinciale milieuvergunning.
Eerder al stelde de Provincie een bedrag van 658.209,12 ( 298.682) beschikbaar om de berg afvalbanden terug te brengen tot een hoeveelheid die er brandveilig opgeslagen kon blijven liggen. Dat was echter nog meer dan vergund. Met de nu door de heer Bronckers gemaakte afspraken, het terugbrengen van de buitenopslag tot 5.800 m³, wordt naar de mening van GS tegemoet gekomen aan de wens van de betrokken partijen om tot een rechtvaardige kostenverdeling bij de oplossing van het probleem te komen. Overigens zal de Provincie trachten alle gemaakte kosten op de veroorzaker, de vroegere exploitant van het bedrijf, te verhalen.