Provincie Limburg

PROVINCIE MAAKT VERVOERPLAN VOOR MEDEWERKERS

Stimulering gebruik Openbaar Vervoer
PROVINCIE MAAKT VERVOERPLAN VOOR MEDEWERKERS

De Provincie Limburg wil het autogebruik van haar eigen medewerkers terugdringen. Daarom stimuleert de Provincie dat medewerkers meer gaan carpoolen, of meer per fiets, trein of bus naar het werk komen. Met het vervoerplan wil de provincie een bijdrage leveren aan de bereikbaarsproblemen in Limburg. Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om dit jaar een bedrag van 825.000,- ( 374.369) voor dit vervoerplan beschikbaar te stellen en in 2002 en 2003 telkens nog eens 65.000,- ( 29.496)

In het vervoerplan gaat de Provincie Limburg uit van een aantal maatregelen die het gebruik van de fiets of het Openbaar Vervoer (OV) moet stimuleren. Daarbij wordt onder meer gedacht aan het beschikbaar stellen van een fiets of het geven van een vergoeding voor jaar- of maandtrajectkaarten OV. Verder wil de Provincie de mogelijkheden van telewerken onderzoeken en bekijken of het mogelijk is dat medewerkers voor dienstreizen gebruik maken van provinciale 'oproepauto's'. De bedoeling is dat medewerkers in dat geval hun eigen auto thuis laten staan.

Bij de Provincie Limburg werken nu circa 870 medewerkers. Ruim de helft van de medewerkers woont binnen een straal van vijftien kilometer van het Gouvernement.