Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)


Fysiotherapeuten in overleg met Borst over AO-compensatie


- PERSBERICHT -

Amersfoort, 9 mei 2001

Fysiotherapeuten in overleg met Borst over AO-compensatie

Uitkomst eerste gesprekken lijkt hoopvol

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is in overleg met Minister Borst over de compensatie van de arbeidsongeschiktheidspremie. Op basis van de eerste gesprekken is het KNGF hoopvol over de mogelijke uitkomst.

Aanleiding is de reactie van de fysiotherapeuten op de Voorjaarsnota waarin de eerder toegezegde compensatie van de premie teruggedraaid werd. Dit jaar zou slechts een deel gecompenseerd worden van het benodigde bedrag. Het KNGF vindt dit onvoldoende en heeft dit indringend onder de aandacht van de Minister gebracht. De fysiotherapeuten hebben er daarom op aangedrongen om al dit jaar de flink gestegen premies volledig te compenseren. Het KNGF wordt daarbij gesteund door de zorgverzekeraars. Het lopende tijdsbesteding- en werkbelastingonderzoek binnen de beroepsgroep wordt bij de besprekingen betrokken.

De Minister heeft laten weten dat zij de signalen serieus neemt en de mogelijkheid onderzoekt om op de kortst mogelijke termijn volledige compensatie te realiseren.