PERSBERICHT

Mitel Networks benoemd CEO

Don Smith van Nortel naar Mitel

Hoofddorp, mei 2001 - Don Smith is benoemd tot Chief Executive Officer van Mitel Networks. Smith komt van Nortel, waar hij president Optical Internet Solutions was. De posities van de huidige chairman Terry Matthews en Chief Operating Officer Paul Butcher van Mitel Networks blijven ongewijzigd. Butcher rapporteert zijn activiteiten rechtstreeks aan Smith.

Mitel Networks is internationaal leverancier van oplossingen voor telefonie over IP-netwerken, waarbij de nadruk ligt op de convergentie van spraak en data over breedbandige netwerken. Het bedrijf is in februari dit jaar ontstaan bij de scheiding van de communicatie- en halfgeleideractiviteiten van Mitel Corporation. Daarbij is de Communications Systems divisie van Mitel Corporation in handen gekomen van Terry Matthews. De activiteiten van deze verzelfstandigde divisie zijn toen voortgezet onder de naam Mitel Networks, met Matthews als chairman.

Sinds de verzelfstandiging baseert Mitel Networks zijn strategie op actieve samenwerking met toonaangevende partners zoals Hewlett-Packard, Ericsson, Symbol Technologies en Nuance.

Over Mitel Networks:
Mitel Networks is leverancier van geavanceerde telefonie- oplossingen via IP-netwerken en marktleider op het gebied van convergentie tussen spraak en data. Mitel Networks creëert communicatie-oplossingen en toepassingen op het gebied van spraak-herkenning, draadloze mobiliteit, uniforme berichtendiensten en oplossingen voor interactie met klanten. Het bedrijf biedt ook integratie van spraak en data met de gepatenteerde dualbus architectuur in het Ipera platform dat op IP is gebaseerd. Mitel Networks heeft met name klanten in onderwijs, horeca, gezondheidszorg en overheid. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ottawa, Canada en de Europese activiteiten worden verzorgd vanuit Wales in het Verenigd Koninkrijk. Mitel Networks heeft een verkoopkantoor in Hoofddorp. Meer informatie over Mitel Telecom is te vinden op Internetpagina http://www.mitel.com.