PERSBERICHT

Symbol Technologies en Mobilian Corporation bevorderen compatibiliteit Wi-Fi en Bluetooth

Voorstel m.b.t. Wi-Fi en Bluetooth toepassingen in dezelfde apparatuur aanbevolen door IEEE

Varsseveld, mei 2001 - Symbol Technologies, leverancier van mobiele datamanagementsystemen en Mobilian Corporation, specialist in draadloze communicatiesystemen, hebben in samenwerking met het National Institute of Standards and Technology (NITS) een voorstel ingediend voor het combineren van Wi-Fi (IEEE 802.11b wireless local area network) en Bluetooth technologie in apparatuur. Dit voorstel is onlangs door de 802.15.2 Coexistence Task Group van het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) aanbevolen als 'Recommended Practice' voor ontwikkeling van hybride apparatuur.

De later dit jaar door IEEE te publiceren richtlijn bevat beschrijvingen om de communicatie tussen implementaties van beide technologieën in dezelfde apparatuur op zo intelligent mogelijke wijze zonder interferenties te laten verlopen. Het combineren van 802.11b en Bluetooth technologie in diverse apparatuur kan in belangrijke mate bijdragen aan snelle marktacceptatie van beide standaarden. De erkenning van het Symbol-NIST-Mobilian voorstel door IEEE biedt chipproducenten de kans om in de loop van dit jaar al gecombineerde oplossingen op de markt te brengen.

Symbol
Symbol Technologies Inc. is toonaangevend leverancier van mobiele datamanagement- systemen. De oplossingen zijn gebaseerd op draadloze LAN-technologie voor gegevenstransmissie, gerichte mobiele computertoepassingen en het verzamelen en vastleggen van gegevens met barcodesystemen. Op dit moment worden er zo'n 10 miljoen Symbol barcodescanners en mobiele computers gebruikt in draadloze netwerken over de hele wereld. De oplossingen vinden toepassing in de transport en logistiek, in productiebedrijven, bij overheden en in het onderwijs en de gezondheids-zorg. Symbol heeft zijn internationale hoofdkantoor in Holtsville, een voorstad van
New York. De ruim 300 systemen van Symbol die in Nederland operationeel zijn, worden ondersteund vanuit vestigingen in Varsseveld en Utrecht.

Voor meer informatie:
Symbol Technologies Nederland b.v.
Arjen Vriens, manager marketing & sales support
telefoon: 0315-271700
e-mail: arjen.vriens@nl.symbol.com