Gemeente Leek

OVERLEG VERENIGING VOOR DORPSBELANGEN "OLDEBERT" EN COLLEGE BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS VAN LEEK

Op 3 april jl. is er in het gemeentehuis Leek overleg geweest tussen de vereniging voor Dorpsbelangen "Oldebert" en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek. Tijdens deze bijeenkomst zijn o.a. de volgende zaken besproken:

Kunstwerk hoek Oldebertweg/Hoofdstraat.
Het kunstwerk verkeert in slechte staat. De afspraak is gemaakt dat ook Oldebert zich zal beraden over een nieuw kunstwerk op deze plaats. Men zal in de loop van 2002 op dit onderwerp terugkomen. Voor een nieuw kunstwerk zal via het activiteitenprogramma geld beschikbaar moeten worden gesteld.
De raad zal uiteindelijk bepalen welke onderdelen uit het activiteitenprogramma gehonoreerd worden.

Westelijke ringweg.
De vereniging heeft, in verband met de verkeersoverlast aan de Auwemalaan, Oldebertweg, De Holm en Hoofdstraat, gepleit voor spoedige aanleg van de westelijke ringweg. De gemeente heeft bij de provincie Groningen aandacht gevraagd voor dit onderwerp en tevens aangedrongen om snel een onderzoek op te starten naar mogelijke tracé's.

Hoek van Holland.
De vereniging zou graag zien dat de situatie ter plekke snel verandert. De gemeente heeft medegedeeld dat er vervuiling op het terrein is geconstateerd. Dit betekent dat er een onderzoek gaande is, dat zeker 3 weken in beslag neemt. Inmiddels is bekend dat er een nieuwe eigenaar is. De plannen van de nieuwe eigenaar zijn nog niet bekend.

Asielzoekerscentrum/MKZ
In verband met het tegengaan van de verspreiding van het mond- en klauwzeervirus is nieuwe bewoners van het asielzoekerscentrum klemmend verzocht geen boerenerven en landerijen te betreden. Op het centrum wordt aan de bewoners informatie en voorlichting hierover gegeven. Tevens liggen er ontsmettingsmatten bij het centrum.

Schelpenpad en ontsluitingsweg bij de Postwagen. De vereniging heeft aandacht gevraagd voor de onderhoudstoestand van het schelpenpad en voor de ontsluitingsweg. De gemeente heeft het schelpenpad destijds aangelegd. Bekend is dat er sprake is van diverse eigendomssituaties. De gemeente heeft toegezegd om uit te zoeken onder welke condities het schelpenpad is aangelegd en wie verantwoordelijk is voor het onderhoud.
De vereniging heeft tevens aandacht gevraagd voor het gebruik van de ontsluitingsweg tijdens evenementen in verband met verkeer- en parkeeroverlast. Dit onderwerp wordt meegenomen in de besprekingen met de Postwagen.

Inrichting/aanleg speelveldjes.
De vereniging heeft aandacht gevraagd voor de aanleg en inrichting van speelveldjes. Afgesproken is dat de gemeente in samenspraak met dorpsvereniging Oldebert blijft zoeken naar mogelijkheden van aanleg en inrichting van speelveldjes in het dorp voor zowel de jongere jeugd als de oudere jeugd.

Snelheidscontroles.
Door de politie is in 2000 diverse keren gecontroleerd op snelheid. Er hebben o.a. snelheidscontroles plaatsgevonden op de Holm, de Auwemalaan en op de Oldebertweg. Op de Auwemalaan reed. ca. 4% te hard, op de Oldebertweg ca. 17% en op de Holm 7% te hard. De politie zal de controles in 2001 wederom uitvoeren.