Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 9-05-2001
Mediaberichten 9 mei / 12.30 uur

TEGELEN: Mishandeling op kermis

TEGELEN Drie tot nu toe onbekende jongens hebben dinsdagavond op het Wilhelminaplein een 16-jarige jongen uit die plaats mishandeld. De jongeman liep enkele kneuzingen aan zijn hoofd op. Op het plein was kermis.

Volgens zijn verklaring liep de jongen over het kermisterrein en botste hij per ongeluk tegen een andere jongen. Daarbij verontschuldigde hij zich onmiddellijk en liep door. De betreffende jongen begon echter onmiddellijk te slaan, daarbij geholpen door twee andere jongens. Nadat het drietal meerdere klappen had uitgedeeld, lieten ze de jongen met rust. De politie heeft de zaak in onderzoek.

ECHT: Grafschennis

ECHT Onbekenden hebben in de afgelopen dagen op het kerkhof aan de Ruijtersweg in Echt op twee graven met viltstift nazistische uitdrukkingen aangebracht. Zo werd op een foto van een overledene een hitlersnorretje getekend. Op hetzelfde graf werd ook een davidster aangebracht. Op een tweede graf werden met viltstift enkele strepen getekend, die voor zover nu te overzien geen diepere betekenis hebben.