PERSBERICHT

AUTO GESTOLEN! ZET M GELIJK OP WWW.GESTOLENAUTO.NL

CTH Beheer heeft inmiddels de nieuwe website www.gestolenauto.nl (en de daaraan gekoppelde www.vermisteauto.nl) geactiveerd. Deze site is bedoeld voor mensen en bedrijven, die op enig moment getroffen worden door de diefstal van een personen- of bedrijfauto. Vanaf nu bestaat er een mogelijkheid om die ontvreemde vierwieler direct op het internet te zetten en anderen te attenderen op de diefstal. De site kent zelfs een mogelijkheid om gelijk een digitale foto bij de gegevens te plaatsen.

Initiatiefnemer H.P. van Gerve van CTH Beheer is duidelijk in zijn zienswijze. "Er zijn in Nederland misschien best wel internetsites waar je een gestolen auto op kunt zetten. Maar die zijn voor vele vaak moeilijk te vinden. Vandaar dat wij gekozen hebben voor een duidelijke niet mis te verstane- sitenaam. Na de eerste voorzichtige tests ontvingen wij direct positieve reacties van verzekeringstussenpersonen en eerder gedupeerden. Zij zien zeker iets in deze nieuwe toepassing van de elektronische snelweg. Inmiddels is via onze site zelfs de eerste auto terug gevonden".

De site is eenvoudig van opzet en iedere functie wijst zich eigenlijk vanzelf. Ook voor mensen die niet zo geweldig goed thuis zijn op het internet. Zo kunnen de gegevens van het gestolen voertuig in de daarvoor bestemde vakken vermeld worden. De wijze van verzekeren of het beschikbaar stellen van een vindersloon is daarbij niet van belang. Daarentegen is deze nieuwe opsporingsmogelijkheid niet geheel kostenloos. Zo rekent CTH voor het opnemen van een ontvreemd voertuig op de site een bedrag van ' 24,50 (inclusief btw) voor de vermelding van 6 maanden.

Naast de vermelding van gestolen auto s, bestaat op deze site een mogelijkheid om te adverteren. Tevens kunnen er links naar andere sites ontwikkeld worden. Verder biedt deze internetpagina een extra hulp aan mensen, die de aankoop van een andere auto overwegen, maar niet zeker zijn van de herkomst. Deze site kan duidelijkheid geven of de betreffende auto mogelijk gestolen is. En dan snijdt het mes voor alle betrokkenen aan meerdere kanten. Want, statistisch gezien wordt er iedere 16 minuten ergens in Nederland 16 minuten ergens in Nederland een auto gestolen. Met name de jongere personen- en bedrijfswagens zijn bijzonder populair bij het dievengilde. Maar ook onder de wat oudere modellen blijken bepaalde typen bijzonder gewild. Deze zijn veelal niet meer allrisk verzekerd, waaronder de kosten van verlies geheel voor rekening van de eigenaar komen. Overigens komen lang niet alle gestolen auto s momenteel terug. Dat percentage ligt volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit momenteel op een gemiddelde van een kleine 66%.

Aalsmeer, 9 mei 2001