Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 9-05-2001 Persberichten district Maastricht (H.P.14.13 uur) Woensdag, 09 mei 2001

Maastricht, inbraken:
Op dinsdag 8 mei 2001 heeft kort voor middernacht een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Meidoorn te Maastricht. De bewoners die al in bed lagen werden gewekt door een geluid in hun woning. Bij een onderzoek bleek dat de voordeur was opengebroken met een breekvoorwerp. Echter de deur had de inbreker niet open gekregen omdat de deur met een meubelstuk was geblokkeerd. De inbreker was in geen velden of wegen meer te zien. De bewoner heeft van de poging tot inbraak aangifte gedaan.

Op dinsdag 8 mei 2001 heeft tijdens de afwezigheid van de bewoners een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Smissenhaag te Maastricht. Na het vernielen van een ruitje van de slaapkamer kon de inbreker de woning binnenkomen. De woning werd doorzocht en weggenomen werden enkele flessen wijn en flesjes bier. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Vermoedelijk in de avonduren van maandag 7 mei 2001 of de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een school gevestigd aan de Arrestruwe in Maastricht. De politie werd gewaarschuwd nadat het alarm van de inbraakbeveiliging inwerking was getreden. Op de eerste etage bleek een ruit vernield te zijn waardoor de toegang tot het schoolgebouw werd verkregen. Uit een berging werd een trekkar weggenomen waarmee de gestolen spullen werden vervoerd. Ontvreemd werden vier computers, drie printers, een kopieermachine en diskettes. Namens de school is van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, kop-staart aanrijding:
Dinsdagmiddag 8 mei 2001 heeft op de A-2 ter hoogte van de Geusseltkruising te Maastricht een verkeersongeval tussen drie personenautos plaatsgevonden. Een personenauto raakte daarbij vrijwel totaal beschadigd terwijl een van de inzittenden een hoofdwond opliep.

Omstreeks 14.30 uur bemerkte een 28 jarige automobilist uit Valkenburg bij het naderen van de Geusseltkruising te Maastricht dat de remmen van zijn auto niet voldoende werkten. Ondanks meerdere pogingen zijn auto af te remmen reed hij achter op de staart van een korte file in. Vanwege de drukte kon de automobilist verder ook geen kant op. Op het allerlaatste moment remde de auto toch af maar reed tegen de laatste auto van de file aan. Deze schoot daarop tegen zijn voorganger aan. Alle drie de autos liepen door de aanrijding schade op. De auto van de veroorzaker werd daarbij het ergst beschadigd. De auto is door de politie meegenomen naar het politiebureau om deze op mogelijke remmankementen te onderzoeken. Een van de inzittenden van de auto van de veroorzaker van het verkeersongeval klapte met zijn hoofd tegen de voorruit en moest in het ziekenhuis worden behandeld aan zij hoofdwond daarna kon hij huiswaarts. Het verkeer liep door de aanrijding slecht kort tijd enige hinder op.

Maastricht, boete voor winkeldievegge:
Tegen een 22 jarige inwoonster van Maastricht heeft de politie dinsdagmiddag 8 mei 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De inwoonster van Maastricht nam in een drogisterij gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht een potje crème weg en rekende dit niet af aan de kassa. Door het winkelpersoneel werd de diefstal opgemerkt en werd nadat zij niet betaalde ter verantwoording geroepen voor haar handelen. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. De vrouw kreeg in het kader van snelrecht een transactievoorstel aangeboden van fl. 250,-.