Politiebericht Brabant-Noord: Uden 9-05-2001
Persbericht district De Leygraaf

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Bij een verkeersongeval op de Kennedylaan is woensdagmorgen een 34 jarige fietser uit Schijndel gewond geraakt. Hij fietste op de Kennedylaan op het fietspad. Een 42 jarige be-stuurder van een vrachtauto uit Nijmegen sloeg de Marshallweg in en kwam in botsing met de fietser. Na behandeling in het ziekenhuis kon het slachtoffer weer naar huis.

CONTROLE SNELHEID

Tijdens een snelheidscontrole op de Rijksweg N 265 in Uden is dinsdag de snelheid gecon-troleerd van 360 passerende voertuigen. 28 bestuurders reden te hard waarvan de hoogst gemeten snelheid 107 km/u bedroeg. De toegestane snelheid is 80 km/u. In Erp zijn 56 be-stuurders bekeurd die te hard reden. De snelheid van 560 voertuigen op de Boekelseweg is gecontroleerd. De hoogste snelheid bedroeg 125 km/u. waar 80 km/u. mag.

DIEFSTAL VOGELS

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onbekenden kanaries gestolen uit een voliere bij een woning aan de Brand in Zeeland. Het is onbekend hoeveel kanaries er verdwenen zijn.

ALCOHOL

Een 28 jarige inwoner van Volkel is woensdagmiddag bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Industrielaan in Uden. Na de blaastest kreeg hij een rijverbod van 3 uren en een proces-verbaal.

INBRAAK IN WONING

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Hermelijnweide in Veghel. Nadat een deur was geforceerd is een gedeelte van de woning doorzocht. De bewo-ners missen persoonlijke papieren, geld en een tas. De totale schade is onbekend.