ONDEO INDUSTRIAL SOLUTIONS

ONDEO nieuwe naam voor wateractiviteiten Suez

PERSBERICHT 9 mei 2001

Degremont Nederland BV en Degremont Loran, specialisten in de bouw van water- en slibbehandelingsinstallaties te Weert zijn op 9 mei 2001 van naam gewijzigd. De nieuwe naam is ONDEO Industrial Solutions BV. Deze naamswijziging is onderdeel van de strategie van het moederbedrijf Suez om alle dochterbedrijven, actief in een bepaalde sector, onder te brengen onder een gezamelijke naam. Suez is actief in de water-, energie-, afval-, en telecommunicatiesectoren. ONDEO is de nieuwe naam voor de water activiteiten van de groep. ONDEO Industrial Solutions is aanwezig in Nederland sinds 1957. Het merendeel van de aktiviteit vindt plaats in de industrie in de Benelux maar ook via export naar vooral Azië. De omzet van de ONDEO groep bedraagt ongeveer 9½ miljard EURO. De omzet van ONDEO Industrial Solutions BV bedraagt ongeveer 6 miljoen EURO. Bij ONDEO Industrial Solutions BV werken 24 personen. ONDEO Industrial Solutions BV is een volle dochter van ONDEO Degrémont die op zich weer een volle dochter is van de Suez groep.

OVER ONDEO

ONDEO is wereldwijd de nummer één water-gerelateerde 'solutions provider' en heeft een netwerk in 130 landen. ONDEO verzorgt water en afvalwater diensten voor meer dan 110 miljoen mensen, heeft zakenrelaties met meer dan 60,000 industriële en heeft meer dan 10,000 water installaties gebouwd in de wereld. ONDEO omvat vier handelsaktiviteiten, te weten: ONDEO Services, de wereldleider in water management diensten; ONDEO Nalco, de wereldleider in water behandeling en proces chemicaliën; ONDEO Degrémont, de wereldleider in water behandeling engineering diensten; en ONDEO Industrial Solutions, de specialist in water diensten aan de industrie. ONDEO heeft een omzet van 9½ miljard EURO. ONDEO is een volle dochter firma van SUEZ.

In de United States omvatten de ONDEO aktiviteiten - United Water, dochterfirma van ONDEO Services, leider in water management services op de U.S. markt; ONDEO Nalco, wereld leider in water behandeling en proces chemicaliën met het hoofdkwartier in Chicago en IDI, dochterfirma van ONDEO Degrémont. De omzet van ONDEO in de U.S. was 2.2 miljard EURO in 2000.

ONDEO Services (v.h. Lyonnaise des Eaux mondiale aktiviteiten) is de wereldleider in water management diensten;
ONDEO Nalco (v.h. Nalco) is de wereldleider in water behandeling en proces chemicaliën;
ONDEO Degrémont (v.h. Degrémont) is de wereldleider in water behandeling engineering diensten;
ONDEO Industrial Solutions is de specialist in waterbehandeling en dienst-verlening aan de industrie.

ONDEO:


- Heeft wereldwijd een staf van meer dan 60,000 mensen
- Draagt water oplossingen aan voor klanten in 130 landen
- Verzorgt water en afvalwater diensten voor meer dan 110 miljoen mensen

- Heeft zakenrelaties met meer dan 60,000 industriële klanten
- Heeft meer dan 10,000 water installaties gebouwd in de wereld
- 9½ miljard EURO omzet

- Heeft het grootste privé water Onderzoek en Ontwikkelings budget in de wereld - 120 miljoen EURO per jaar


Noot voor de redactie (