Gemeente Uithoorn


Besluiten

Besluiten B&W

In hun vergadering van 9 mei jl. hebben burgemeester en wethouders o.a. de volgende besluiten genomen:

* Kennis te nemen van het verslag van de hoorzitting t.a.v. de bezwaren tegen het verlenen van de kapvergunning voor zeven bomen op het Hondenveld bij Bijvoet; het definitieve besluit op te schorten totdat de uitslagen van het onderzoek van de Plantenziektekundige Dienst bekend zijn. De bezwaarmaker uiterlijk eind juli op de hoogte te stellen van dit besluit.
* De ingediende bezwaren tegen eerder B&W-besluit om de gevraagde bouwvergunning voor het bouwen van een dakkapel op het perceel Laan van Meerwijk 38 te weigeren, gegrond te verklaren gelet op dit specifieke type woning; het college wenst onder handhaving van het dakkapellenbeleid een meer woningtype-gerichte benadering.
* In te stemmen met de inhoud van de ontwerp-beleidsrekening over 2000 en deze ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad (vergadering 28 juni a.s.).

* De bezwaarschriften tegen het kappen van drie elzen bij de stapstenen in De Legmeer gegrond te verklaren en de voor het kappen van deze drie elzen verleende vergunning in te trekken.
* Kennis te nemen van het verslag van de informatieavond over het plan van uitgifte van openbaar groen in Thamerdal / Oude Dorp / Bedrijventerrein d.d. 29 maart 2001 en van de ontvangen schriftelijke reacties op het plan; op basis van deze reacties het plan aan te passen; de stukken voor te leggen aan de commissie voor milieu en welzijn.

* Brief noodbevel burgemeester inzake ontruimen pand Wiegerbruinlaan en verwijderen bezoekers te plaatsen op de lijst ingekomen stukken van de raad met advies: voor kennisgeving aannemen.