Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van woensdagmiddag 09.05.2001
17:04 woensdag 9 mei 2001

Bert Peters, 0653 23 80 59

Dirk Neef verzorgt vanaf vanmiddag 17.00 uur de persvoorlichting voor de komende dagen

Gieten, ongeval met letsel
Vanmorgen stak een 36-jarige vrouw uit Gieten met haar fiets de Oelenboom over en kreeg daarbij geen voorrang van een 27-jarige automobiliste uit Dwingeloo. De fietster werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Ruinerwold, diefstal auto
Ontdekte vanmiddag een 42-jarige vrouw uit Ruinerwold dat haar witte bestelbus was weggenomen. Deze stond onafgesloten en met de sleutels in het contactslot op het erf naast haar woning aan de Wolddijk. De witte Ford Transit heeft een opvallende rode streep over het dak. Waarde van de auto onbekend.

Assen, inbraak
Deed een 76-jarige vrouw aangifte van diefstal van een doosje met juwelen vanuit haar woning aan de Picardtstraat. De erfstukken, met een waarde van enkele tienduizenden gulden, werden gisteravond weggenomen. Niet bekend hoe men is binnen gekomen.

Assen, inbraak in kantine
Werd vannacht ingebroken in een kantine aan de Wethouder Bergerweg. Er werd een raam vernield waarna de tv werd weggenomen. Een 47-jarige man uit Assen deed namens de sportvereniging aangifte.

Emmen, diefstal aanhangwagen
Ontdekte gisteravond een 38-jarige man aan de Valtherlaan dat zijn aanhangwagen was weggenomen. Deze stond onafgesloten, geladen met afvalmateriaal, op de parkeerplaats naast zijn woning aan de Valtherlaan. De wagen werd weggenomen tussen 21.30 en 21.50 uur.

Stadskanaal, autokraken opgelost
Politie Stadskanaal heeft vijf personen aangehouden waarmee een groot aantal inbraken in autos zijn opgelost. Twee mannen van 30 en 36jaar uit Stadskanaal werden aangehouden als heler van de gestolen autoradios. Drie mannen (34 en 28 jaar uit Stadskanaal en 27 jaar uit Musselkanaal) werden aangehouden als verdacht van het inbreken in autos in de afgelopen 15 maanden, voornamelijk in Oost-Groningen en de gemeenten Borger-Odoorn en Emmen. Zij bekenden meestal een serie inbraken per nacht te plegen. Bijna 100 inbraken werden door de verdachten bekend, zelf dachten zij er meer gepleegd te hebben.

Westerbork, diefstal aanhangwagen
Een 39-jarige man uit Westerbork deed aangifte van diefstal van zijn aanhangwagen. Deze stond aan de Gagelmaat. Waarde van de aanhangwagen onbekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe