Gemeente Alkmaar


3 mei 2001

Inloopbijeenkomst voor aanpassing bouwplan nieuwbouw Zonnehof

Op woensdagavond 9 mei a.s. organiseert de gemeente Alkmaar een inloopbijeenkomst over het aangepaste bouwplan voor de nieuwbouw op de plaats van `Zonnehof' in Koedijk. De aanpassingen in het bouwplan zijn met name gericht op vermindering van de massaliteit van de nieuwbouw.

Naar aanleiding van een bespreking van het nieuwbouwplan in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening is besloten het nieuwbouwplan aan te passen. De belangrijkste veranderingen in het bouwplan zijn nu als volgt:

* Langs de Kanaaldijk komt een vorm van lintbebouwing, bestaande uit een terugliggende begane grond met daarop drie losse, vooruitstekende woningen. De hoogte van de woning op de begane grond is 3 meter, de eerste verdieping is 5,9 meter hoog;
* De ronde hoek wordt met één bouwlaag verminderd. De bouwhoogte bedraagt nu 8,8 meter;

* Het aantal woningen bedraagt nu 34 (het waren er 42);
* De recreatieruimte wordt uitgebreid;

* De achterzijde met kinderdagverblijf blijft ongewijzigd (bouwhoogte 8,8 meter).

Tijdens de inloopbijeenkomst op 9 mei a.s. om 20.00 uur in de recreatiezaal van `Zonnehof', Kanaaldijk 197 in Koedijk, kunnen bezoekers vragen stellen over het bouwplan. Daarnaast is het mogelijk opmerkingen over het plan in te vullen op een formulier. Het aangepaste plan wordt met verslaglegging van de inloopbijeenkomst voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Op 30 augustus 2001 wordt het bouwplan behandeld in de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling. Als de raadscommissie heeft ingestemd met de ruimtelijke onderbouwing, wordt het bouwplan uitgewerkt. Vervolgens wordt een bouwaanvraag ingediend, die in de Stadskrant of het Alkmaars Nieuwsblad wordt gepubliceerd.