Gemeente Emmen



Persbericht: Emmen financiert Verkeersouders, 9 mei 2001

Gemeente Emmen financiert Verkeersouders

De gemeente Emmen gaat het project Verkeersouders structureel financieel ondersteunen. In dit project werken de gemeente, politie, 3VO en de verkeersouders samen. Het project Verkeersouders is een onderdeel van het totale plan Duurzaam Veilig Verkeer.

Verkeersouders zijn ouders van basisschoolleerlingen en adviseren leerkrachten en leiding over de verkeersveiligheid rondom de school. Indien onveilige verkeerssituaties zich voordoen of wanneer zij suggesties hebben om de verkeersveiligheid van hun kinderen te verbeteren, melden zij dit bij de erkende overlegpartner in hun wijk of dorp. Deze zullen de adviezen inbrengen tijdens hun overleg met de gemeente. De verkeersouder vervult een brugfunctie tussen de ouders, de school en derden zoals gemeente, politie en 3VO.

De gemeente Emmen vindt het belangrijk om jaarlijks een of twee informatiebijeenkomsten te organiseren waar de verkeersouders en erkende ovelegpartners met elkaar praten. Het doel is het uitwisselen van informatie en ervaringen. De eerste bijeenkomst wordt gehouden op 31 mei aanstaande om 20.00 uur in het gemeentehuis.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen