Gemeente Emmen



Persbericht: Herinrichting Woonwagencentrum, 9 mei 2001

Woonwagencentrum ondergaat herinrichting

De gemeente Emmen heeft plannen om het woonwagencentrum De Ark opnieuw in te richten. Het college van burgemeester en wethouders zal dit binnenkort voorleggen aan de gemeenteraad. Aanleiding voor de herinrichting is dat uit oogpunt van brandveiligheid er meer ruimte tussen de standplaatsen moet zijn dan nu het geval is. Zowel het Rijk als de provincie Drenthe hebben hiervoor subsidies toegezegd.

De herinrichting van het woonwagencentrum betekent geen uitbreiding van het aantal standplaatsen (95) op het centrum. Het aanpassen van de brandveiligheid betekent het vergroten van de ruimte tussen de standplaatsen waardoor alleen het totale oppervlakte van het centrum groter wordt. De locatie die in aanmerking komt om de extra ruimtebehoefte op te vangen is het huidige traningsveld van WKE. Door de herinrichting zal een groot aantal woonwagens verplaatst worden. Uit een ruimtelijk onderzoek bleek dat het niet mogelijk is om rekening te houden met het verzoek van de bewoners om aansluitend aan het kamp uit te breiden.

Beleidsnota woonwagens

Onlangs heeft de gemeente de beleidsnota woonwagens vastgesteld. Het herinrichten van het woonwagencentrum De Ark is een uitwerking van deze beleidsnota. De gemeente wil hierin nauw samenwerken met de bewoners van het woonwagencentrum. Zij worden hierover op korte termijn nader geïnformeerd.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen