Gemeente Emmen



Persbericht: Extra subsidie Gouden Pijl, 9 mei 2001

25-jarig jubilieum
Extra subsidie voor Gouden Pijl

Het college van burgemeester en wethouder heeft besloten om de Stichting de Nieuwe Pijl dit jaar 20.000 extra subsidie te geven. Deze extra bijdrage is bedoeld voor het 25-jarig jubileum van het wielerevenement de Gouden Pijl. Het gemeentebestuur zal de stichting daarnaast toestemming geven om van 11 t/m 14 augustus een kermis te organiseren.

Naast deze eenmalige bijdrage krijgt de Gouden Pijl jaarlijks een subsidie van 10.000. Bovendien voert de gemeente elk jaar een aantal werkzaamheden uit ten behoeve van de Gouden Pijl. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van hekwerken ter bescherming van het openbaar groen, het aanbrengen van wegafzettingen en omleidingsroutes en het reinigen van het centrum na afloop van het evenement. De totale kosten hiervan bedragen ongeveer 20.000. De gemeente verstrekt deze bijdragen met name vanwege de betekenis van het evenement voor de uitstraling / het imago van Emmen.

Extra kermis

De Gouden Pijl vindt dit jaar plaats op 14 augustus. Dit is ruim een week later dan dat de zomerkermis wordt beëindigd. Op verzoek van het stichtingbestuur heeft het college van burgemeester en wethouders daarom besloten vergunning te verlenen voor het houden van een kermis van zaterdag 11 t/m 14 augustus. De kermis zal plaatsvinden op het 'tijdelijk parkeerterrein' ten zuiden van de Wenning. De Stichting krijgt de helft van de pachtopbrengst van de kermis.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen