Leerlingen van Dokter J. Woltjerschool,
Fatimaschool en Arentschool debuteren

Wielerclinics Rotterdam Cycling van start

ROTTERDAM De stichting Rotterdam Cycling start op woensdag 9 mei op het complex van rwc Ahoy' in Rotterdam de eerste van een reeks van clinic voor meisjes van basisscholen in Rotterdam. Vanaf 14.00 uur zullen leerlingen van de Dokter J. Woltjerschool (Delfshaven), de Fatimaschool (Schiebroek) en Arentschool (Kralingen/Crooswijk) onder leiding van drievoudig Olympisch kampioene Leontien Zijlaard-Van Moorsel nader kennismaken met de wielersport.

Het cliniciprogramma van Rotterdam Cycling werd onlangs mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Rotterdam. Wethouder Els Kuiper (Jeugdbeleid) overhandigde op 27 april samen met Nico Janssens (wethouder sport en recreatie) en Hans Zoethoutmaar (adjunct-directeur Rotterdam Topsport) een cheque ter waarde van 90 duizend gulden aan Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Michael Zijlaard. Met dit bedrag kan de stichting Rotterdam Cycling dit jaar acht wielerclinics voor kinderen in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar op het complex van wielervereniging Ahoy' in Rotterdam organiseren.

Het management van Rotterdam Cycling, waaronder Team Farm Frites-Hartol en opleidingsploeg Team Ton van Bemmelen-Novilon vallen, ontwikkelde in 1999 een plan voor promotie van de wielersport, gratis trainingen, clinics voor meisjes, een fietsklas op het Thorbecke Lyceum en eigen opleiding. In het kader van sportstimulering in de Maasstad werd al in de beginfase gesproken met vertegenwoordigers van Rotterdam Topsport en de gemeente Rotterdam. De drie gouden en zilveren medailles van Leontien Zijlaard-Van Moorsel tijdens de Olympische Spelen van Sydney brachten zaken echter in een stroomversnelling.

Op initiatief van het bureau Sociale Vernieuwing van de gemeente Rotterdam werd besloten het succes van de drievoudig sportvrouw van Rotterdam al in 2001 als promotie voor de wielersport in de Maasstad te benutten. De tweede clinic van Rotterdam Cycling staat overigens voor woensdag 16 mei op de kalender.