Laurus NV

LAURUS N.V. EN ZELFSTANDIG ONDERNEMERS EDAH ZIJN HET EENS OVER FRANCHISE-OVEREENKOMST NIEUWE KONMAR,

De Hoofddirectie van Laurus NV en het bestuur van de zelfstandig ondernemers van de Edah zijn een nieuw franchise-contract overeengekomen voor de Konmar-supermarkten nieuwe stijl. In deze overeenkomst staan de voorwaarden beschreven waaronder de overgang van Edah naar Konmar plaatsvindt. De nieuwe Konmar-winkels worden vanaf 15 mei a.s. in Nederland geopend.

Naast de ruim 200 Edah-filialen in eigen beheer van Laurus kunnen nu tevens zon 60 Edah-winkels van franchisenemers in de loop van 2001/2002 worden omgebouwd tot Konmars. Beide partijen benadrukken dat de nieuwe overeenkomst is gebaseerd op groot wederzijds vertrouwen in de uitgangspunten van de Konmar-formule zoals service, waar voor je geld, een ruime keus en een sterk accent op verse voedingsmiddelen.

Kees Jan Hoes, voorzitter van de zelfstandigenvereniging van Edah: Met deze franchiseovereenkomst hebben we het belang van de zelfstandig ondernemers uitstekend weten te combineren met het belang van Laurus. Dit accoord biedt ons als ondernemers prima kansen en goede perspectieven. Dit is een win-win situatie en daar gaan we voor.

Voor de groep Edah-ondernemers van wie de winkel niet kan worden omgebouwd om redenen van beperkt vloeroppervlak of locatiekeuze zullen goede afspraken worden gemaakt voor het onderbrengen van betrokkenen bij andere organisaties. Verder is overeengekomen dat Edah-ondernemers die in de toekomst uitstekende resultaten neerzetten met hun Konmars bij eventueel voorgenomen verkoop van hun winkel aan het Laurus-concern een goede prijs kunnen verwachten voor opgebouwde goodwill. Kees Jan Hoes: Dit is nu een prima afspraak die ondernemers in staat stelt hun eigen toekomst en oudedagsvoorziening zeker te stellen.

Deze week start de Hoofddirectie van Laurus de onderhandelingen met het bestuur van de zelfstandig ondernemers van Super De Boer. De overige Laurus-formules die overgaan naar Konmar - Nieuwe Weme, Lekker en Laag, Groenwoudt en Konmar oude stijl kennen alleen eigen filialen en geen franchisenemers.