Casema

Delft, 9 mei 2001

Casema biedt volgens rechtbank waar voor geld.

Gebruikers die hogere snelheid wensen kunnen op ander (Casema-) product overstappen

De rechtbank in Den Haag heeft 9 mei bepaald dat Casema met haar product Wanadoo Cable Basic waar voor geld aanbiedt en geen wanprestatie levert. Bovenstaande uitspraak is de uit-komst van een kortgeding dat de WIGG (Wanadoo Internet GebruikersGroep) en vijf individuele (ex-) klanten tegen Casema hadden aangespannen.

De uitspraak onderschrijft volgens Casema dat zij op een goede manier met haar klanten omgaat. Natuurlijk kan het altijd beter en daar werken we ook hard aan, maar je bent nu eenmaal mede afhankelijk van de mogelijkheden die de techniek je biedt, zegt Henk de Goede, CEO van Casema. Hij vervolgt: In onze uitingen zeggen wij dat ons instap internetproduct (Wanadoo Cable Basic) continue internetcomfort biedt voor een schappelijke prijs. Het feit dat de rechter dit bevestigt toont aan dat we de juiste inhoud communiceren. Klanten die meer waarde hechten aan hogere snelheden kunnen overstappen naar een van onze andere internetproducten, te weten Wanadoo Cable Plus of Premium.

De Goede laat verder weten dat wat hem betreft overleg met de WIGG nog steeds mogelijk is. Casema gaat een dialoog met haar klanten nooit uit de weg. De WIGG vertegenwoordigt een gedeelte van die klanten en daarom gaan we binnenkort met het bestuur van de WIGG praten.

Met 30 jaar ervaring en circa 1,35 miljoen huishoudens als klant is Casema een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. Naast kabeltelevisie is Casema ook actief op het gebied van digitale interactieve televisie, telefonie, Internet, datacommunicatie, pay-per-view en alarmering.