Persbericht

ING Groep

Amsterdam, 9 mei 2001
Hoogste punt bereikt van hoofdkantoor ING Groep in Amsterdam
Vandaag is het hoogste punt bereikt van het nieuwe hoofdkantoor ING Groep aan de Zuidas in Amsterdam. Naar verwachting zal het nieuwe hoofdkantoor in september 2002 worden geopend. De bouw is in handen van ING Vastgoed in samenwerking met ontwikkelaar Blauwhoed.

Het nieuwe hoofdkantoor is innovatief en transparant, twee criteria die ING in haar programma van eisen had opgenomen. ING Groep wil als wereldwijd opererende financiële dienstverlener deze twee corporate values ook door middel van haar nieuwe hoofdkantoor uitstralen.

Het gebouw, dat is ontworpen door J.W. van Schooten en R.E. Meyer van het architecten bureau Meyer en van Schooten te Amsterdam, heeft een bruto vloeroppervlakte van 20.000 m². Behalve kantoor- en vergaderruimtes voor de Raad van Bestuur en de stafafdelingen van ING Groep (circa 450 mensen), bevat het gebouw een auditorium met 250 zitplaatsen, een foyer, vergaderruimten en twee restaurants. De parkeergarage zal plaats bieden aan 160 auto's.

In het nieuwe hoofdkantoor worden innovatieve bouwsystemen en natuurlijke materialen toegepast. De transparante gevel zal daglichttoetreding goed mogelijk maken. Op diverse verdiepingen in het kantoor zullen tuinen worden gerealiseerd die een aangenaam werk- en verblijfsklimaat creëren. Daarbij is ook veel aandacht besteed aan energiebesparende maatregelen.

Het nieuwe hoofdkantoor wordt aan de A10 gebouwd op een locatie die vanuit het zuidwesten de toegang naar Amsterdam vormt. Het kantoor maakt deel uit van het kantorenpark 'De Zuiderhof'.

De bouw van het nieuwe ING Groep hoofdkantoor is te volgen op internet: www.zuiderhof.com