Gemeente Heumen

09-05-2001

Regiodiek Week 19

Regiodiek week 19

Nu al denken over lintjes in 2002

Ter gelegenheid van Koninginnedag werden dit jaar in Heumen liefst zeven Koninklijke onderscheidingen toegekend aan inwoners die zich op een of andere manier bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. In veel gevallen zijn het tips van mensen uit de omgeving van de betrokkenen die de burgemeester op het idee hebben gebracht een voordracht te doen voor zo'n onderscheiding.
De decoratie wordt niet zomaar toegekend. Integendeel: er vindt een vrij uitvoerige afweging plaats waarbij meerdere instanties zijn betrokken. Zo moeten her en der gegevens worden nagetrokken en de Commissaris van de Koningin moet zijn oordeel geven. De procedure voor de toekenning van een onderscheiding start dan ook al vroeg. Voor de indiening van een suggestie of aanvraag is een formulier te krijgen bij Mevrouw van Dam in het gemeentehuis. Haar doorkiesnummer is 358 83 35. Aan de hand van het formulier wordt duidelijk welke gegevens allemaal nodig zijn om de aanvraag goed te kunnen beoordelen. Al die gegevens moeten uiterlijk half augustus bij de burgemeester binnen zijn.
In het gemeentehuis is ook een folder te krijgen waarin meer te lezen is over de soorten onderscheidingen en de aanvraagprocedure.



Maatregelen in verband met MKZ

In verband met de MKZ-crisis gelden de volgende maatregelen:

afval
Zie hiervoor onder de afvalberichten in de linkerkolom.

honden
De hond dient te zijn aangelijnd in het buitengebied van Overasselt, Nederasselt en Heumen om te voorkomen dat ze een erf oplopen en zo eventueel de ziekte overbrengen.

Bezoek of vakantie
De maatregelen gaan ver. Wie bijvoorbeeld evenhoevigen op het bedrijf heeft, of als hobby thuis, mag geen bezoek ontvangen. De dieren mogen ook niet worden vervoerd. Enkele voorbeelden:

- Een melkveehouder mag even geen bezoek ontvangen. Hetzelfde geldt voor iemand die als hobby geiten of schapen heeft.
- Kamperen op een camping waar evenhoevige dieren zijn, kan voorlopig niet; een bezoek aan de kinderboerderij is voorlopig ook uit den boze.
- Als uw paarden in pension staan op een bedrijf waar ook evenhoevigen zijn, mag u niet op het bedrijf bij uw paard komen. Maneges met alleen paarden mogen wel worden bezocht.
Paardrijden mag alleen aan de teugel of aangespannen op de openbare weg buiten de toezichtsgebieden.

- Boerderijbezoeken door schoolkinderen of verenigingen moeten worden afgezegd en ook het gebruik van andere gevoelige locaties en gebieden vormen een te groot risico. Veel bossen, natuurgebieden en dierentuinen zijn daarom dicht. Houd hiermee ook rekening als u op vakantie gaat. Deze regels gelden in geheel Nederland. Wilt u weten of u bij iemand op het bedrijf welkom bent, bel dan voor u er heen gaat.

Ook de volgende tips zijn belangrijk:

- Erf of land van veehouders niet betreden.
- Dieren niet voeren of aanraken.

- Honden aangelijnd houden.

- Geen etensresten achterlaten en uiterste hygiëne in acht nemen.
Informatie over de uitbraak van mond- en klauwzeer: MKZ infolijn: 0800-1556
Teletekstpagina: 461
Internet: www.minlnv.nl\mkz



Verkeersplan ter inzage

Dit voorjaar zijn in verband met de verbetering van de verkeersveiligheid werkbijeenkomsten gehouden in Nederasselt, in Heumen en in Malden. De voorbereiding van de werkzaamheden is nu zover dat de conceptplannen ter inzage gelegd kunnen worden. Ze betreffen dus de kernen Nederasselt en Heumen en Malden. In deze laatste plaats gaat het om Kroonwijk, Molenwijk en Randwijk.
Belangstellenden kunnen de plannen van 8 mei tot en met 18 mei bij de gemeente (balie Grondzaken) inzien. Tot 21 mei kunnen reacties (liefst schriftelijk) worden ingediend. Daarna worden de plannen en reacties aan B&W voorgelegd, die er naar verwachting op 29 mei een principebesluit over zullen nemen dat vervolgens op 11 juni in de Commissie Openbare Werken besproken wordt. De vergadering van die commissie is openbaar.
Contactpersoon in het gemeentehuis over dit onderwerp is de heer H. Baake, telefonisch bereikbaar via 358 83 53 en via e-mail hbaake@heumen.nl.


---

Overlast door werk aan wegen

Zoals vorige week al op deze pagina stond zal er vanaf nu een behoorlijke overlast zijn door de werkzaamheden in het kader van de uitvoering van het verkeersplan.
Buslijn 1 zal door de werkzaamheden tot en met 1 juni niet meer over de Veldsingel kunnen rijden maar omrijden via de Groesbeekseweg naar de Randwijksingel.
Ook in Jachthuis zullen de werkzaamheden van de verhoging van de kruisvlakken Jachthoorn - Schutter en Grootveldschelaan - Stalmeesterslaan voor overlast zorgen.
Informatie is tijdens de openstellingsuren te verkrijgen op het gemeentehuis. De tekeningen zijn daar ook in te zien. De werkzaamheden duren per geval ongeveer anderhalve week.

Jachthuis
7 mei: Aanleg kruisvlakverhoging Jachthoorn - Schutter. Voor de aanwonenden is er tijdelijk een andere ontsluiting gemaakt. 11 mei: Verwijderen uitritconstructie Stalmeesterslaan - Jonckherenhof 21 mei: Aanleg van de kruisvlakverhoging Stalmeesterslaan - Grootveldschelaan (bij nr 38) en verwijdering van de uitritconstructie Appelternhof. Door deze werkzaamheden kan men bij de rotonde niet meer de Grootveldschelaan in, maar is omrijden via de Droogsestraat of de Broekkant nodig.

Maldens Veld
Door leveringsproblemen zijn de eerder aangekondigde drempels in de Garf, de Veldsingel, de Schoof en in de Eikendreef nog niet aangelegd. 7 mei: Reconstructie kruising Veldsingel - de Horst en aanpassing van de drempel in de Veldsingel (nabij de Bongerd) met het ter plaatse kruisende fietspad door Maldensveld.
Door deze werkzaamheden zal buslijn 1 dus tot en met 1 juni een andere route rijden. Ook fietsers moeten door deze werkzaamheden omrijden. Bewoners zullen of vanaf de zijde van Veldschuur of vanaf het zuiden, rotonde Rijksweg-Veldsingel, bij de woning kunnen komen. De Veldsingel is tussen De Ploeg en de Haagwinde afgesloten.
22 mei: Aanleg van twee busdrempels in de Veldsingel. Ten westen van de Haagwinde en ten zuiden van de Ploeg.
29 mei: Aanleg van nog twee busdrempels in de Veldsingel. Ten oosten van de Haagwinde en ten zuiden van de Wanmand. Door deze laatste werkzaamheden kan het verkeer alleen door de Horst bij de eerder genoemde woningen komen.



Aldus besloten

De gemeenteraad heeft op 26 april 2001 de navolgende besluiten genomen:

1. notulen van de vergadering van 22 maart 2001: gewijzigd vastgesteld.

2. Ingekomen stukken en mededelingen: voor kennisgeving aangenomen.
3. 4e wijziging legesverordening: vastgesteld.
4. Weigering toepassing art. 19, lid 1 Wet Ruimtelijke Ordening verbouw schuur tot woonhuis, Broekstraat 1a: Fractie Thonen tegen.
5. Toepassing artikel 19 Wet Ruimtelijke Ordening bouw kantoorpand Rijksweg 40a: voorstel teruggenomen.

6. Opruimen standplaatsen voor woonwagens Eendenpoelseweg: krediet van
f 26.000,-- beschikbaar gesteld.

7. Vaststelling MUP 2001-2004: akkoord.

8. Liquidatiebalans MRN: akkoord.

9. Vaststelling Rampenplan deel I: akkoord.
10. Beleidsnotitie Speelvoorzieningen gemeente Heumen: vastgesteld. Voor de uitvoering ervan wordt het gevraagde krediet van f265.000,-- beschikbaar gesteld.

11. Schoolbegeleiding en onderwijs zieke leerlingen 2001: vastgesteld.
12. Krediet primair proces: f 45.000,-- beschikbaar stellen.
13. Verordening behandeling bezwaar- en beroepschriften: vastgesteld.
14. Strategisch opleidingsplan: extra krediet van f 60.000,-- beschikbaar stellen.

15. Ziekte en vervanging: extra krediet van f 350.000,-- beschikbaar stellen.

16. Begrotingswijziging: akkoord.



De route van de chemokar

In tegenstelling tot wat op de afvalkalender staat, rijdt de chemokar niet in de periode 9 t/m 18 mei. De chemokar rijdt later, namelijk in de periode van 14 t/m 23 mei. De route is als volgt:

14 mei: ochtend Nederasselt; middag Overasselt t/m Molenkuil Avondstandplaats: Nederasselt, parkeerterrein bij kerk, 18.00 - 19.00 uur
15 mei: ochtend Overasselt restant v.a. Zesakkerlaan; middag Heumen. Avondstandplaats: Overasselt, marktplein Hoogstraat, 18.00 - 19.00 uur 16 mei: ochtend Malden, Jachthuis (Broekkant t/m Kerkweg); middag Jonckherenhof
t/m Droogsestraat.
Avondstandplaats: Heumen, de Terp, 18.00 - 19.00 uur
17 mei: ochtend Molenwijk (Heiweg t/m Zoom); middag restant Molenwijk en
Randwijk.
Avondstandplaats: Malden, Malderburchstraat, Hubertushof, 18.00 - 19.00 uur

18 mei: ochtend: Kroonwijk t/m Groesbeekseweg, middag niet, geen avondstandplaats.
21 mei: ochtend Maldensveld v.a. Veldsingel t/m het Vlas; middag v.a. Dravik t/m
Veldsingel.
Avondstandplaats Malden, Malderburchstraat, Hubertushof, 18.00 - 19.00 uur.
22 mei: ochtend Boskant v.a. Berkenlaan t/m Eikendreef; middag v.a. Larikshof t/m
Sleedoorn.
Avondstandplaats: Malden, parkeerterrein Winkelcentrum 18.00 - 19.00 uur.
23 mei: ochtend: Molenhoek en buitengebied (op afroep); middag Hoogenhof.
Avondstandplaats: Malden, parkeerterrein
Winkelcentrum 18.00 - 19.00 uur.

Mensen uit het buitengebied kunnen tot en met 22 mei aanmelden dat ze klein chemisch afval aan willen bieden, tel.358 83 62 (afdeling milieu) of 358 21 71 (gemeentewerkplaats).

Wanneer u de chemokar heeft gemist, dan kunt u het gevaarlijk afval op zaterdag 19 mei van 10.00 tot 12.00 uur naar de gemeentewerf brengen. Overigens kunt u ook elke maandag van 13.00 tot 16.00 uur en dinsdag van 08.00 tot 12.00 uur op de werf terecht met kca.



Een ton voor water

De gemeente Heumen gaat meedoen aan de landelijke campagne "Een ton voor water". In het kader van die campagne kunnen inwoners een regenton kopen om een bijdrage te leveren aan bewuster en zuiniger omgaan met water hier én aan watervoorzieningsprojecten in een ontwikkelingsland. Dat laatste krijgt gestalte omdat een deel van de opbrengst van de verkoop van de tonnen in dit geval naar projecten in Tanzania gaat. Zo worden waterputten geslagen, en worden o.a. reservoirs aangelegd voor de irrigatie van landbouwgrond. In 1998 heeft de campagne "Een ton voor water" gelopen in Overijssel. Dit is nu een landelijk project geworden. De provincie Gelderland stimuleert de gemeenten in die provincie eraan mee te doen. In de campagne staat de beschikbaarheid van voldoende en gezond drinkwater centraal. Bij ons is water nog ruimschoots aanwezig, maar door milieuvervuiling en verdroging wordt ons drinkwater wel steeds schaarser. Zo wordt u regelmatig via o.a. spotjes op televisie opgeroepen om de kraan niet onnodig te laten lopen. In ontwikkelingslanden is zelfs een minimale hoeveelheid schoon drinkwater niet eens voorhanden.

waar te koop?
Vanaf 10 mei zijn er weer regentonnen te koop op de gemeentewerkplaats. U kunt terecht gedurende de reguliere openingstijden van die werkplaats, op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op dinsdagmorgen van 08.00 tot 12.00 uur. De regentonnen worden verkocht voor f45,-. Van dit bedrag gaat f5,- naar watervoorzieningsprojecten in Tanzania. Bovenop uw f5,- legt de gemeente ook nog eens f5,-, zodat per ton f10,- beschikbaar komt. Van 7 tot en met 11 mei is in de hal van het gemeentehuis een kleine tentoonstelling te zien over water en Tanzania. Kom gerust eens kijken.



Afval
Op woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 mei worden de huisvuilzakken opgehaald.

mond- en klauwzeer
Vorige week hebben we laten weten dat er geen afval zou worden ingezameld in het buitengebied van Overasselt, Nederasselt en Heumen in verband met het mond- en klauwzeervirus.
Inmiddels is een nieuw advies ontvangen:

- bij bedrijven en particulieren die evenhoevige dieren houden (dus: koeien, varkens, schapen en geiten) worden bruine zakken opgehaald en de gft-container geleegd, als deze aan de openbare weg worden aangeboden. Voor en na de aanbieding moet de gft-container worden ontsmet.

- Voor alle anderen geldt dat alle afval gewoon wordt opgehaald.
oud papier
Elke donderdag tijdens schooluren staat een papiercontainer bij basisschool Toermalijn aan de Gladiolenstraat 2a, behalve in de vakanties. Behalve papier kunt u ook batterijen inleveren. Op zaterdag 12 mei staat van 10.00 tot 12.00 uur een papiercontainer bij de St. Jozefschool aan de Raadhuisstraat 1.

huisraad
Herbruikbaar huisraad kunt u thuis laten ophalen door Kringloopbedrijf Het GOED. Het GOED dat is gevestigd aan de Burchtstraat 110 te Nijmegen, zamelt in onze gemeente al het herbruikbare huisraad in, zoals meubilair, boeken en platen, potten en pannen, snuisterijen, schilderijen, kleding, gordijnen en schoenen. Het bedrijf haalt ook alle hele apparaten op, zoals wasmachines, televisies, radio's, computers, lampen, fornuizen, boilers en kachels (wit- en bruingoed). Goederen worden op afspraak binnen een week opgehaald. De goederen moeten, zonodig verpakt in dozen of zakken, op de begane grond staan. Voor een afspraak kunt u bellen met telefoonnummer (024) 645 69 04, of zelf bij de kringloopwinkel langsbrengen kan ook. De chauffeur bepaalt uiteindelijk of het huisraad dat u aanbiedt nog bruikbaar is.

kleding
Nog bruikbare kleding kunt u brengen naar de Schakel aan de Eendenpoelseweg 6b, geopend op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. U kunt hier ook tweedehands kleding kopen. De opbrengst komt ten goede aan projecten in de derde wereld.

gereedschap
Op vrijdag 11 mei kunt u van 18.30 tot 20.30 uur gereedschap afgeven aan vertegenwoordigers van Milieudefensie in sociaal-cultureel centrum Maldensteijn en bij dhr. G. Kerkhoff, Dorpstraat 31c te Heumen.

chemokar
De route van de chemokar staat elders op deze pagina.



Maaswerken

Sinds 4 mei loopt de laatste inspraakronde voor het project Zandmaas / Maasroute. Deze keer gaat het om het Ontwerp-Tracébesluit , het Provinciaal Omgevingsplan Limburg en het Compensatieplan. De inspraaktermijn loopt tot en met 28 juni. De plannen liggen onder andere ter inzage in de gemeentehuizen van Malden en Mook. Op 28 mei om 19.30 uur is er een inspraakavond in Motel Cuijk in Cuijk. Verdere inlichtingen zijn te vinden op www.demaaswerken.nl. Er is ook een gratis informatienummer: 0800 62 27 93 75.



Vergunningen

A. Aangevraagde vergunningen
Bij B&W zijn de volgende aanvragen om bouwvergunning binnen gekomen:
- uitbreiden berging, Gildeplein 13

- plaatsen dakkapel, Halster 59

- plaatsen dakkapel voorzijde, De Schoren 6
- bouwen muur/poort, Valkstraat 22

- bouw woning, Grote Loef 14
De aanvragen kunnen tijdens de openstellingstijden van het gemeentehuis worden ingezien bij Bouw- en woningtoezicht.

B. Aanvrage kapvergunning
De volgende aanvragen om kapvergunning zijn ontvangen:
- 1 den, 3 coniferen, voor- en achtertuin Haver 17
- 1 kastanje, Oude Kleefsebaan 53

- 1 lijsterbes, strook gemeenteplantsoen voor Jachthuisstraat 15 Wie het met een eventuele verlening van een vergunning niet eens is kan daartegen bedenkingen indienen bij B&W tot uiterlijk 22 mei.

C. Bouwvergunningen
De volgende bouwvergunningen zijn verleend:
Verzonden op 26 april:

- 265/2000: bouw woning, Hollestraat 28

- 009/2001: uitbreiden woning, St. Jacobsweg 5
- 273/2000: uitbreiden woning, Kon. Wilhelminastraat 23
D. Aanwijzing invalidenparkeerplaats De Schoren Op 3 mei is een besluit verzonden om aanwijzing van een invalidenparkeerplaats aan De Schoren, ter hoogte van nummer 17. Wie het niet eens is met een van de besluiten onder C of D kan binnen zes weken na de verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij B&W.



Financiële regelingen voor zelfstandig ondernemers

De Bbz-regeling
Deze kent zes groepen ondernemers waaronder de starter, de gevestigde, de arbeidsongeschikte en de stopper. Elke groep kent soms specifieke financiële problemen, waarvoor men een beroep kan doen op de Bbz-regeling voor een bedrijfskrediet (soms deels niet terug te betalen) of tijdelijke inkomensondersteuning (mits ondernemer of diens gezin onder het minimuminkomen geraakt).

Ioaz-regeling
Deze zgn. 'VUT voor zelfstandigen' kent twee groepen ondernemers: oudere (55+) of arbeidsongeschikte (25-80%). Zij beëindigen hun bedrijf of zelfstandig beroep, omdat de inkomsten hieruit onvoldoende worden of omdat het bedrijf niet voortgezet kan worden. Voor informatie kunt u bellen met Leo Eijkhout van de gemeente, doorkiesnummer 358 82 59. E-mailen kan ook: lgeijkhout@heumen.nl .


---

Commissies

W&E
De commissie Welzijn en Educatie (W&E) vergadert op 9 mei om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere de volgende punten:
- Rapport Educatieve vraag Rijk van Nijmegen gemeente Heumen
- Structuuronderzoek Stopozog

- Aanvraag aanvullende subsidie 2001 i.v.m. 70 jarig bestaan s.v. Juliana'31

- Bijdrage t.b.v. Eerste Open Internationaal Judotoernooi Tomoda
- Krediet noodlokalen basisschool De Zilverberg
- Verordening premiebeleid WIW en vrijlating van inkomsten Abw 2001
- Uitvoering single audit

- Afrekening budgetsubsidie 1994-1997 bibliotheken
- Exploitatiebijdrage cultureel centrum Maldensteijn
Milieu
De commissie Milieu vergadert op 15 mei om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

- Actie regentonnen

- Evaluatie ARP

- Sorteerproef/evaluatie afvalinzameling



Intrekking vergunningen Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen maken ingevolge paragraaf 3.5.6 van afdeling 3.5 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij van plan zijn om de volgende vergunningen in te trekken:


* Tax, Heumenhofseweg 1, Heumen, verleend op 13 juni 1995. Het betreft een wijzigingsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een varkens- en rundveebedrijf aan genoemd adres. Het betreft een gedeeltelijke intrekking, die verband houdt met de verplaatsing van ammoniakrechten van voornoemd bedrijf naar het bedrijf van Maatschap Janssen, Donderbergweg 12, Overasselt en de hiermee samenhangende saldering van ammoniakrechten;

* Thijssen, Hatertseweg 29, Malden, verleend op 29 oktober 1999. Het betreft een revisievergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een bedrijf met paarden en mestvarkens aan genoemd adres. Het betreft hier eveneens een gedeeltelijke intrekking, die verband houdt met de verplaatsing van ammoniakrechten van voornoemd bedrijf naar het bedrijf van Maatschap Janssen, Donderbergweg 12, Overasselt en de hiermee samenhangende saldering van ammoniakrechten;

waar in te zien?
De ontwerp-beschikking en alle ter zake zijnde stukken liggen vanaf 9 mei 2001 gedurende twee weken ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken van het gemeentehuis. Daar kunt u elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 18.30 uur terecht. De stukken zijn ook in te zien in de Openbare Bibliotheken, Kloosterhof 1 te Malden en Beatrixstraat 2 te Overasselt gedurende normale openingstijden.

bedenkingen
Schriftelijke bedenkingen kunnen tot en met 23 mei 2001 worden ingebracht bij Burgemeester en wethouders van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Diegenen die bedenkingen tegen de ontwerp-beschikking indienen kunnen verzoeken hun persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Malden, 8 mei 2001.



Milieumelding horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen

Burgemeester en wethouders van Heumen maken ingevolge artikel 8.41, lid 4, van de Wet milieubeheer bekend dat bij hen de volgende melding is ingekomen ingevolge het "Besluit Horeca-, Sport- en Recreatie-inrichtingen milieubeheer":

- Staatssecretaris van Defensie voor het Vierdaagsekampement Heumensoord, Beukenlaan ongenummerd te Heumen.

B&W heeft de melding geaccepteerd. Dit houdt in dat bovengenoemd bedrijf geen milieuvergunning nodig heeft, maar wel moet voldoen aan algemene voorschriften die zijn vervat in het van toepassing zijnde besluit, dat hierboven is genoemd.
De stukken liggen gedurende twee weken vanaf de datum van publicatie ter inzage bij de cluster milieu.

Malden, 8 mei 2001



Vrijstellingen ex artikel 19, lid 3, Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouw tuinhuisje

Oude Kleefsebaan 23
Burgemeester en wethouders van Heumen ontvingen een melding bouwvoornemen voor de bouw van een tuinhuisje op het perceel kadastraal bekend gemeente Overasselt, sectie F, nummer 294 plaatselijk bekend Oude Kleefsebaan 23 te Overasselt. Het bouwplan past niet binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Overasselt I.

De Hulst 12
Burgemeester en wethouders van Heumen ontvingen een melding bouwvoornemen voor de bouw van een tuinhuisje op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie H, nummer 303 plaatselijk bekend De Hulst 12 Malden.
Het bouwplan past niet binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Maldensveld 1e fase segment 2 herziening.

B&W willen niettemin medewerking verlenen door met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan.

Bedenkingen
De hierboven genoemde vrijstelling kan pas worden verleend nadat een ieder in de gelegenheid is gesteld bedenkingen in te dienen tegen het voornemen vrijstelling te verlenen. Dat kan schriftelijk of mondeling bij B&W van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden vanaf donderdag 10 mei 2001 tot en met woensdag 6 juni 2001. Gedurende die periode liggen de bouwplannen dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag bovendien van 17.00 tot 18.30 uur ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis.

Malden, 8 mei 2001


-----

Verordening Adviescommissie bezwaarschriften en Rampenplan deel I

De raad heeft in zijn vergadering van 26 april de Verordening Adviescommissie bezwaarschriften en het Rampenplan deel I vastgesteld.

Met inwerkingtreding d.d. 16 mei 2001 van de Verordening Adviescommissie bezwaarschriften vervalt de Verordening behandeling bezwaar- en beroepschriften 1998.
Met inwerkingtreding d.d. 1 april 2001 van het geactualiseerde Rampenplan deel I vervalt het rampenplan deel I van 1 januari 1994.

Beide liggen op het gemeentehuis ter inzage.