PERSBERICHT

Usinor kiest webMethods om integratieplatform te leveren voor het Thalis herstructureringsprogramma

Wereldwijde staalproducent automatiseert bedrijfsprocessen in distributieketen

Amsterdam, 9 mei 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware, maakt bekend dat Usinor Group, één van de grootste staalproducenten ter wereld, webMethods' oplossingen heeft gekozen om het integratieplatform van het bedrijf te leveren. Usinor zal het webMethods-platform gebruiken als het integratiefundament van Thalis, het business herstructureringsprogramma van het bedrijf.

"Om tegemoet te komen aan de veranderingen in onze bedrijfsprocessen en de veranderingen die ons uit alle hoeken van het bedrijf nog zullen bereiken, heeft Usinor voor de strategie gekozen om haar informatiesystemen losjes te koppelen," zegt Jean-Pierre Delvaux, IT-manager bij Usinor. "Dankzij webMethods' allianties met SAP, i2 en Siebel, kunnen we de bijdragen van de verschillende spelers in ons 'Thalis'-programma optimaal benutten om de backoffice-, e-procurement-, de distributie- en TRM-systemen te automatiseren. Daarnaast heeft webMethods zich zeer flexibel getoond, getuige de manier waarop zij de verantwoordelijkheid voor onze bestaande toepassingen op zich heeft genomen. webMethods bevindt zich niet alleen in het hart van ons interne Enterprise Application Integration-beleid, maar ook in de kern van ons externe B2Bi-programma, wat voor ons een duidelijke garantie betekent voor de veiligheidsaspecten binnen de evolutie van onze strategie. Het webMethods-platform is de backbone van onze e-business strategie"

webMethods is verantwoordelijk voor de technische component van Usinor's integratieprogramma. De twee andere componenten zijn de organisatie en de definitie van de referentie termen die geassocieerd worden met de verschillende bedrijfsprocessen.

"webMethods is verheugd over de opdracht om de integratiebackbone voor het Thalis-initiatief te leveren," zegt Rémy Dubois, sales manager van webMethods Frankrijk. "Onze oplossing zal Usinor een stevige fundering bieden om haar e-commerce strategie op te bouwen."

Over Usinor

Met een omzet van 13,6 miljard euro, 64.000 werknemers wereldwijd en een ruwe staalproductie van 22,15 miljoen ton in 1999, is Usinor één van de grootste staalproducenten ter wereld. Het is de ambitie van het bedrijf om wereldleider te worden in de productie, transformatie en marketing van plaatstaal. Op dit moment levert Usinor het staal voor meer dan een derde van alle auto's, meer dan een derde van alle huishoudelijke apparaten en bijna een derde van alle verpakkingsmateriaal. De groep steunt de ontwikkeling van haar klanten overal in de wereld door samen met hen 'staaloplossingen' te ontwikkelen die aangepast zijn aan hun eisen.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware voor wereldwijde top-2000-bedrijven, business-to-business elektronische marktplaatsen en softwarebedrijven. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen substantieel verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com