Nedlloyd NV

Rotterdam, 9 mei 2001

GOED KWARTAAL VOOR NEDLLOYD

Hoofdpunten eerste kwartaal 2001

* Resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening verbetert met 22 mln
* Opnieuw goed kwartaal P&O Nedlloyd (US dollar 31 mln)
* Winst per aandeel 0,22 (eerste kwartaal 2000: - 0,75)
Resultaat

In de eerste drie maanden van 2001 heeft Nedlloyd een resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening behaald van 5 mln; een verbetering met 22 mln ten opzichte van het eerste kwartaal 2000. Het aandeel in het resultaat van de beide niet-geconsolideerde deelnemingen P&O Nedlloyd en Martinair bedroeg tezamen 4 mln (eerste kwartaal 2000: - 18 mln).

Joint venture P&O Nedlloyd

In het eerste kwartaal van 2001 steeg het bedrijfsresultaat van P&O Nedlloyd in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar met US dollar 45 mln tot US dollar 31 mln. Dit is het beste eerste kwartaalresultaat - dat traditioneel zwak is - sinds de start van de onderneming in 1997.

Het in de eerste drie maanden vervoerde volume van 727.400 TEU's, betekende een stijging van 7% ten opzichte van het eerste kwartaal 2000 (678.200 TEU's). De gemiddelde opbrengst per TEU was 5% hoger dan in de overeenkomstige periode van 2000 en gelijk aan het vierde kwartaal van 2000. Het aandeel van Nedlloyd in het resultaat van P&O Nedlloyd van 8 mln betekende een verbetering van 24 mln ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

(Voor nadere details over de resultaten van P&O Nedlloyd verwijzen wij naar het heden separaat door Nedlloyd en P&O gezamenlijk uitgegeven persbericht)

Martinair

Hoewel dankzij het "Red Alert " programma belangrijke besparingen werden gerealiseerd bleef het eerste kwartaal van Martinair enigszins achter bij de verwachtingen. Het streven blijft gericht op een break-even resultaat in 2001.

Nettorente

Het positieve nettorenteresultaat van 2 mln was gelijk aan dat van het eerste kwartaal 2000. Sinds begin vorig jaar heeft Nedlloyd geen rentedragende schulden meer.

Strategie

De discussie met P&O over de zogenaamde "reverse listing" * van P&O Nedlloyd, waardoor de op één na grootste containerrederij ter wereld vrije toegang verkrijgt tot de kapitaalmarkt, is de afgelopen maand in een versnelling gebracht. Intensieve gesprekken vinden plaats. Ter bevordering van de besluitvorming over dit onderwerp worden thans geen nadere mededelingen gedaan. Mocht de "reverse listing" niet doorgaan dan acht Nedlloyd het wenselijk dat één van de joint venture partners de ander uitkoopt.

In alle gevallen is Nedlloyd er op bedacht eventueel overtollige kasmiddelen te doen toekomen aan aandeelhouders.

Nedlloyd zal de in dit kader relevante besluiten ter goedkeuring voorleggen aan aandeelhouders.

Vooruitzichten

In het licht van de huidige onzekerheden ten aanzien van de wereldeconomie doen wij thans geen concrete uitspraken over het te verwachten resultaat voor 2001. P&O Nedlloyd is het jaar uitstekend begonnen. Over de afgelopen 12 maanden werd een rendement op het geïnvesteerd vermogen gerealiseerd van ruim 10%. Rekening houdend met de "trade mix", die relatief minder gevoelig is voor de VS economie en de kostenbesparingsprogramma's van P&O Nedlloyd, spreken wij opnieuw ons vertrouwen uit in de ontwikkeling van het resultaat van Koninklijke Nedlloyd in het lopende jaar.

Voor nadere informatie:

Martin Hes
Investor Relations
tel.: +31-10-400 6911
email: investor.relations@nedlloyd.com

Koninklijke Nedlloyd is een internationale logistieke dienstverlener. De aandelen van Nedlloyd zijn genoteerd op de effectenbeurzen in Amsterdam en Frankfurt. Daarnaast zijn ze verhandelbaar in Londen via SEAQ International en in de VS via American Depositary Receipts. Aanvullende informatie is ook beschikbaar op de website: http://www.nedlloyd.com.