Datum: 9 mei 2001

Fietser overvallen Hillegom (D1) Een 30-jarige fietser uit Hillegom op weg van het station naar de Pastoorslaan werd op maandag 7 mei rond 22.50 uur op de 1e Loosterweg aangesproken door een man. In het Engels vroeg hij waar het centrum van Hillegom was. Direct daarop gaf hij de fietser een slag in zijn nek en zijn rechterzijde en vroeg vervolgens in het Nederlands waar zijn portemonnee was. De onbekende pakte vervolgens de portemonnee en een mobiele telefoon uit de binnenzak van de Hillegommer en ging er op de fiets van de Hillegommer vandoor. Van hem ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Brommerrijdster onderuit Leiden (d4) Een 17-jarige vrouw uit Leiden is dinsdagmiddag 8 mei rond 15:00 uur op de Agaatlaan met de bromfiets gevallen. Vanwege de laag hangende zon zag zij bij de bussluis de slagboom niet en kwam zij ten val. Met onbekend letsel is ze door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Agressieve man aangehouden Leiden (d4)
Dinsdagavond 8 mei heeft de politie op de Hooigracht een 33-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. Iets voor 19:30 uur kreeg de politie de melding dat er op de kruising van de Hooigracht met de Nieuwstraat twee mannen elkaar in de haren vlogen en elkaar met kapotte glazen wilden verwonden. Omstanders slaagden er niet in de twee kemphanen uit elkaar te halen. Toen de politie arriveerde, bedaarden even de gemoederen. Maar al snel wilde de 33-jarige Leiderdorper weer van voor af aan beginnen. Ondanks hevig verzet, heeft de politie de man kunnen aanhouden. Na zijn aanhouding is de man ingesloten. De man met wie hij in gevecht was, was zijn oudere broer. Wat de aanleiding voor de ruzie was, is nog onbekend.

Aanrijding bromfietster met auto Alphen aan den Rijn ( D5) Een 21-jarige bromfietser uit Boskoop liep op dinsdag 8 mei rond 08.15 uur op de J.M. Den Uylsingel schaafwonden en een pijnlijke knie op toen zij door een 47-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn werd aangereden. De Boskoopse is overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. De aanrijding ontstond nadat de Alphense automobiliste rechtsaf sloeg de Prinses Beatrixlaan in.

Inbraak in hockeyclub gebouw Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 mei werd ingebroken in het clubgebouw van een hockeyclub aan de Olympiaweg. Uit het gebouw werd een volledige stereo-installatie weggenomen.

Geld uit woning gestolen Zevenhoven (D5) Op dinsdagmorgen 8 mei zagen onverlaten kans om uit een woning aan de Veenweg geld weg te nemen. Tijdens een onbewaakt ogenblik is men vermoedelijk de woning binnengeglipt en vond het geld.

Inbraak in woning Zevenhuizen (D6) In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 mei werd ingebroken in een woning aan de Leliestraat. Om binnen te komen werd een slot van een deur verbroken. Uit de woning worden ondermeer een geldbedrag en twee mobiele telefoons vermist.

Inbraak in wijkgebouw Zevenhuizen (D6)
In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 mei werd ingebroken in een wijkgebouw aan de Dorpsstraat. Om binnen de tomen werd een slot van de voordeur afgebroken. Het gebouw werd door de inbrekers doorzocht. Tot voorzover nu kan worden nagegaan wordt er echter niets vermist.

Inbraak in woningen Gouda (D7)
In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 mei werd ingebroken in twee woningen aan de Frederik Hendriklaan. Om binnen te komen werden deuren opengebroken. Uit één woning wordt audio-, video-, en fotoapparatuur, geld en passen, vermist. Van de tweede woning is nog niet bekend wat daar vermist wordt.

Bromfietsers botsen frontaal op elkaar Reeuwijk (D7)
Twee bromfietsers, een 16-jarige Bodegraver en een 17-jarige Reeuwijker zijn op dinsdag 8 mei rond 23.30 uur op het fietspad langs de Goudsestraatweg frontaal op elkaar gebotst. Beiden zijn met hoofdletsel overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda. Het ongeval gebeurde in een S-bocht van het fietspad. Brand in woning Reeuwijk (D7)
Op woensdag 9 mei werd rond 04.45 uur onstond door nog onbekende oorzaak in een woning aan de Koningin Wilhelminastraat brand. De bewoner was niet thuis. De brandweer bestreed het vuur. De politie stelt een onderzoek in naar het onstaan van de brand.

Schennispleger aangehouden Schoonhoven
De politie van Schoonhoven heeft op 8 maart een 23-jarige Boskoper aangehouden op verdenking van schennispleging. De Boskoper zou in de periode vanaf oktober 2000 tot eind januari 2001 in de regio's Hollands Midden, Utrecht en Haaglanden schennis hebben gepleegd met voornamelijk jonge meisjes. De man wordt verdacht van in totaal 27 plegingen.

De meisjes werden vanuit een auto door de verdachte aangesproken, terwijl hij met ontbloot onderlichaam zat. Soms pleegde hij daarbij ontuchtelijke handelingen. Nadat door enkele per-sonen aangifte was gedaan, kon na een langdurig onderzoek de identiteit van de dader worden vastgesteld. De verdachte is verhoord en bekende alle schennisplegingen.Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De verdachte heeft zich inmiddels onder behandeling gesteld.

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326