Melkweg Cinema

THUNDERBIRDS ARE GO!!!
woensdagmiddag 9 mei 2001

Sinds de serie Thunderbirds weer op televisie teruggekeerd is, is de belangstelling voor de legendarische sf-poppen weer drastisch toegenomen. Een nieuwe generatie maakt kennis met misschien wel de spannendste kinderserie die ooit gemaakt is. Daarom organiseert ANIMATOR, het filmanimatieprogramma van de Melkweg, samen met het Haags Filmhuis een unieke vertoning. De twee originele speelfilms van de Thunderbirds hebben ze namelijk uit Engeland laten overvliegen en die worden in de Melkweg allebei op een middag vertoond! Een eenmalige gelegenheid om Brains, Lady Penelope, Parker, Alan en de rest van de heldenfamilie op het witte doek te aanschouwen!
De films zijn Engels gesproken en niet ondertiteld.

THUNDERBIRDS ARE GO!
regie: David Lane (GB 1966)
duur: 89'
stemmen: Sylvia Anderson, Peter Dyneley, David Graham, Shane Rimmer
woensdag 9 mei 14.00 uur
De bemanning van een ruimteschip wordt door een autochtone levensvorm van Mars bedreigd. Bij terugkeer van de bemanning in de aardse dampkring ontwikkelt zich een mechanische storing waardoor een normale landing onmogelijk wordt. International Rescue wordt te hulp geroepen. Een vermakelijk intermezzo is het optreden van Cliff Richard and The Shadows, die als puppet look-a-like's hun opwachting maken in een nachtclub met het speciaal voor de film geschreven Shooting Star.

THUNDERBIRD SIX
regie: David Lane (GB 1968)
duur: 89'
stemmen: Sylvia Anderson, Peter Dyneley, David Graham, Shane Rimmer
woensdag 9 mei 16.15 uur
De tweede - en laatste - speelfilm kent een minder ambitieuze opzet dan zijn voorganger. Met name de uitwerking van de plot is rechtlijniger. Lady Penelope, Parker, Alan en Tin-Tin zijn uitgenodigd voor de eerst vlucht van Skyship One, een reusachtig passagiersvliegtuig. Het toestel dreigt te verongelukken en op aandringen van Brains wordt de nieuwe Thunderbird 6 ingezet. Op het laatste nippertje kan International Rescue passagiers en bemanning aan boord nemen, waarna het hulpeloze vliegtuig een spectaculair einde vindt.