Persbericht

Amsterdam, 1 mei 2001


Delta Lloyd Bank start bodemprocedure tegen Pleswin

Delta Lloyd Bank is vrijdag 27 april jongstleden bij de Rechtbank te Amsterdam een bodemprocedure gestart tegen The Pleswin Entertainment Group NV - de filmonderneming van schrijver Leon de Winter - wegens het niet nakomen van haar verplichtingen inzake het Delta Lloyd Filmfonds. Reeds in december 2000, direct na het stopzetten van het filmfonds, heeft Delta Lloyd Bank een eis tot schadevergoeding bij Pleswin ingediend. De omvang van de schadevergoeding, die nog nader moet worden bepaald, bedraagt ten minste NLG 13,5 miljoen.

Delta Lloyd Bank is van mening dat Pleswin een aantal cruciale verplichtingen inzake het Delta Lloyd Filmfonds niet is nagekomen, waardoor het fonds op het allerlaatste moment - in het belang van de klanten van Delta Lloyd Bank - moest worden afgeblazen. Naar aanleiding daarvan heeft Delta Lloyd Bank haar klanten een tegemoetkoming verschaft.

In de dagvaarding stelt Delta Lloyd Bank onder meer dat Pleswin niet kon aantonen dat zij beschikte over de rechten op de te maken films en niet kon garanderen dat de benodigde investeringen tijdig konden worden gedaan. Ook houdt Delta Lloyd Bank Pleswin aansprakelijk voor het niet beschikbaar zijn van een solide borg die het risico op de door Delta Lloyd Bank aan de participanten verstrekte leningen zou afdekken en voor de onzekerheden omtrent de verkrijging van de benodigde "completion bonds".

De zaak dient voor de eerste keer op 9 mei aanstaande.


Nadere informatie: Hans Koeleman, 020 - 594 44 88