Volker Wessels Stevin NV

Rotterdam, 9 mei 2001

KONINKLIJKE VOLKER WESSELS STEVIN NV HANDHAAFT WINSTVERWACHTING

In de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 9 mei 2001 heeft de Raad van Bestuur van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv de eerder uitgesproken verwachting bevestigd dat de resultaten van 2001 een toename zullen laten zien in lijn met de meerjarendoelstelling van circa 8 10%. Zij tekent hierbij aan dat gezien de marktontwikkelingen in Duitsland nog geen herstel verwacht wordt van de resultaten uit de Duitse bouwactiviteiten.

Verder heeft zij bekend gemaakt dat besprekingen met de Duitse spoorbouwer Spitzke over een joint venture voor de Nederlandse en Duitse spoormarkt tot overeenstemming hebben geleid. De joint venture heeft betrekking op
- de inzet van het grootschalig materieel van Spitzke (ombouwtrein, kettinghor, spoorkraan en loc's) in Nederland;
- de beschikbaarstelling van expertise van Volker Stevin Rail & Traffic bv (onderdeel van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv) op het gebied van electrificatie en beveiliging voor Duitsland. Met deze samenwerking versterkt Volker Stevin Rail & Traffic haar positie op de Nederlandse spoormarkt en verkrijgt zij toegang tot de Duitse markt voor haar activiteiten op het gebied van electrificatie en beveiliging. Het eerste project in het kader van deze samenwerking op de Nederlandse markt betreft de spoorvernieuwing op het traject Breda-Roosendaal in de 2e helft van juni 2001.

Tevens maakt de Raad van Bestuur bekend, dat besprekingen worden gevoerd met de aandeelhouders van NMA Railway Signalling B.V. (NMA) te Alkmaar over samenvoeging van de business unit Railinfra van Vialis Verkeer & Mobiliteit nv (onderdeel van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv) met NMA Railway Signalling, waarbij de verwachting is gewettigd dat tot overeenstemming zal worden gekomen. NMA is een belangrijke speler op de Nederlandse markt van signalling-systemen (beveiligings-, sein- en wisselsystemen) en ontwikkelt zelfstandig nieuwe concepten, systemen en producten. Daarnaast houdt de onderneming zich ook bezig met export van complete signalling-systemen naar ontwikkelingslanden, gebruikmakend van de faciliteiten van Nederlandse Ontwikkelingssamenwerking. De activiteiten van NMA sluiten zeer goed aan op de activiteiten van de business unit Railinfra van Vialis/Koninklijke Volker Wessels Stevin nv (realisatie, assemblage en revisie van signalling-componenten voor overweg-, sein- en wisselsystemen). De samengevoegde onderneming verwacht voor 2001 een omzet van 30 miljoen te realiseren. Koninklijke Volker Wessels Stevin nv neemt hierin een belang van 70% (was 30 %). De nieuwe combinatie, opererende onder de naam NMA Railway Signalling, zal zich ook richten op bestaande railactiviteiten van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De SER, vakorganisaties en ondernemingsraden zijn over de voorgenomen transactie geïnformeerd.

Koninklijke Volker Wessels Stevin is een Nederlands concern dat zich richt op gebouwen en infrastructurele projecten. Samen bouwen aan Wonen Werken en Mobiliteit vormt de essentie van de activiteiten van haar ruim 130 werkmaatschappijen. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland. Daarnaast heeft de onderneming vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië en België en buiten Europa in Canada en de Verenigde Staten.

Voor meer informatie (