Gemeente Leiden

PERSCONFERENTIE: GEZAMENLIJKE BELEIDSVISIE 'WONEN' LEIDSE REGIO

Datum: woensdag 9 mei 2001
Tijdstip: 9.30 uur
Locatie: koffiekamer stadhuis Leiden

De zes gemeenten, verenigd in het Samenwerkingsorgaan Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Leidse Regio (SROVLR), hebben een gezamenlijke Beleidsvisie Wonen opgesteld. In het regionaal overleg zijn de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude vertegenwoordigd. Met veel inzet en saamhorigheid hebben de gemeenten, met een inbreng van regionale woningcorporaties en andere belanghebbenden, deze beleidsvisie tot stand gebracht.

In de Beleidsvisie Wonen worden de ambities van de Leidse Regio op het gebied van de woningmarkt, vergrijzing, verkoop van huurwoningen en de ontwikkeling van beleid op het gebied van woonruimteverdeling beschreven. Deze ambities worden concreter gemaakt bij de beschrijving van de omvang van de nieuwbouw- en herstructureringsopgave in de regio.

De aanleiding voor de beleidsvisie, die loopt tot 2010, was:
- het op elkaar afstemmen van het regionale aanbod aan woonmilieus om optimaal aan de woonbehoefte te kunnen voldoen,
- een bijdrage te leveren aan de op te stellen structuurvisie voor de regio,

- een rol te spelen in de opzet en uitwerking van het rijksbeleid via de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening.

De Beleidsvisie Wonen wordt binnenkort vrijgegeven voor inspraak en zal uiteindelijk door het Algemeen Bestuur van de SROVLR worden vastgesteld.

Op woensdag 9 mei 2001 zullen wethouders Wonen van de regiogemeenten een toelichting geven op de nota. Aanwezig zullen in ieder geval zijn Victor Molkenboer (wethouder Leiderdorp) en Ron Hillebrand (wethouder Leiden). De persconferentie vindt plaats in de koffiekamer van het Leidse stadhuis om 9.30 uur. Vanaf 9.00 uur zal ter plekke een exemplaar van de beleidsvisie beschikbaar zijn voor de pers.