Gemeente Hoorn

Nieuws

LEGPENNING VOOR F.A.M. VAN BEUSEKOM
Wethouder mevrouw D. Vermulst heeft op 9 mei de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn uitgereikt aan de heer F.A.M. van Beusekom uit Blokker, medewerker van de gemeente Hoorn. Van Beusekom maakte op die dag gebruik van de FPU-regeling (flexibel pensioen en uittreden). Bij zijn afscheid kreeg hij de legpenning toegekend vanwege de inzet waarmee hij bijna vijfentwintig jaar voor de gemeente Hoorn heeft gewerkt.

De heer Van Beusekom kwam op 1 december 1976 in dienst bij de Gemeentelijke Sociale Dienst. Hij werd als huisvestingsadviseur gedetacheerd bij het bureau Huisvesting. Het betrof een nieuwe functie, voortvloeiend uit de groeikernstatus van de gemeente Hoorn. In nauw overleg met de dienst Herhuisvesting van de gemeente Amsterdam, speelde Van Beusekom een belangrijke rol bij de toewijzing van woningen aan overlopers die naar Hoorn wilden komen. Honderden ex-Amsterdammers kennen hem van de huisbezoeken die hij in Amsterdam aflegde om in goed overleg te komen tot een gerichte toewijzing van woningen, rekening houdend met ieders persoonlijke omstandigheden.

Toen de groeikerntaak ten einde liep, ging de woningtoewijzing over naar de Woningstichting Hoorn. Diverse huisvestingsambtenaren traden bij de woningstichting in dienst, maar de heer Van Beusekom gaf er de voorkeur aan binnen het stadhuis werkzaam te blijven.



terug