Politiebericht Brabant-Noord: Boxtel 10-05-2001 Persbericht district Aa & Dommel

VIER AANHOUDINGEN INZAKE XTC-HANDEL

Woensdagnamiddag hebben rechercheurs van de dienst Centrale Recherche van de politie Brabant-Noord -na binnengekomen informatie- 4 mannen aangehouden als verdachte in productie of handel in xtc-pillen en andere harddrugs. 3 Mannen zijn op de A2 onder Boxtel in een auto aangehouden. Het gaat om een 19 en 45-jarige man uit Den Bosch, en een 41-jarige Vughtenaar. In de auto waarin ze reden trof de politie 5000 xtc-pillen aan, deze zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Morgen worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Na de aanhoudingen op de A2 deed de politie op 2 adressen huiszoeking, in een huis aan de Jan Hezemansstraat in Den Bosch en een huis aan de Akkerstraat in Vught. In het pand in Den Bosch zijn aanzienlijke hoeveelheden harddrugs (xtc, cocaine en amfetamine) aangetroffen. Verder werden zaken aangetroffen waaruit blijkt dat mogelijk vanuit het pand werd gedeald. Bij deze huiszoeking is de 31-jarige hoofdbewoner ook aangehouden en in verzekering gesteld. Ook hij wordt morgen voorgeleid.

GESLAAGD VOOR VERKEERSDIPLOMA, Haaren

In de gemeente Haaren zijn donderdagmiddag 142 verkeersdiploma`s uitgereikt. Alle leerlingen van de basisscholen in Haaren, Helvoirt, Esch en Biezenmortel van de groepen 7 zijn geslaagd voor het theoretische en het praktische verkeersexamen. Door de wethouder Jos Barends en de buurtcoördinator Henk de Leeuw zijn de dipoloma`s uitgereikt. Donderdagmorgen werd door de jeugdcoördinator van de politie, Henk Schoenmakers en een van de schooladoptanten Franklin `t Zand het praktisch examen afgenomen. De leerlingen van de Hasselbraam in Haaren zullen later het diploma uitgereikt krijgen.

INBRAAK WONING, Liempde

Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Gemondesestraat in Liempde. Aan de achterzijde van de woning werden enkele deuren opengebroken, waardoor men binnen kon komen. Een geldkistje met wat kleingeld en papieren en een portemonnee werden gestolen.

HOGE SNELHEID, Boxtel

Woensdagmiddag zijn 30 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden op de Schijndelsedijk in Boxtel. Op deze weg waar 80 km/u gereden mag worden, werd als hoogste snelheid 123 km/u gemeten.

SNELHEIDSCONTROLE, Vught

Woensdagmiddag is op de Van Voorst tot Voorststraat en de Loonsebaan in Vught snelheidscontrole gehouden. Er werden in totaal 335 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er 44 bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

TE VEEL GEDRONKEN, Haaren

Woensdagavond is een 44-jariger man uit Breda bekeurd. De man trok de aandacht omdat hij met een snelheid van ruim 160 km/u over de N65 onder Haaren reed. Bij controle bleek dat hij ook te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur ook werd zijn rijbewijs ingenomen. De man werd zowel voor de snelheidsoverteding als voor het alcoholgebruik bekeurd.