Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 10-05-2001 Persbericht district Den Bosch

VERKEERSCONTROLES (s-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen zijn er door een tiental medewerkers van het wijkteam Graafsepoort verkeerscontroles gehouden op de Van Grobbendoncklaan, de Van Broeckhovenlaan en de Pater v.d. Elsenstraat in s-Hertogenbosch. Daarbij zijn in totaal 67 processen-verbaal opgemaakt. Op de Van Grobbendocklaan reden 40 bestuurders te snel, zes automobilisten droegen geen autogordel, een automobilist had geen geldig rijbewijs en een voerde mistlichten. Op de Pater v.d. Elsenstraat reden negen automobilisten zonder autogordel. Op de Van Broeckhoven reden tien bestuurders te snel. De hoogste snelheid werd gemeten op de Van Grobbendocklaan en bedroeg 85 kilometer per uur.

GESLOTENVERKLARING STATIONSTUNNEL (s-Hertogenbosch)

Tijdens verschillende politiecontroles gericht op de naleving van het inrijverbod van de Stationstunnel in s-Hertogenbosch zijn donderdagmorgen 104 bekeuringen uitgeschreven.

SNELHEIDSCONTROLE (Heusden)

Donderdag, tussen 09.30 uur en 12.30 uur, hebben medewerkers van het team verkeershandhaving van de politieregio Brabant Noord een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N267 onder Heusden. Tussen 09.30 uur en 12.30 uur zijn er veertig automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 kilometer waar slechts 80 is toegestaan.

GEWONDE BIJ ONGEVAL (s-Hertogenbosch)

Een 13-jarige jongen uit s-Hertogenbosch liep vanmorgen bij een verkeersongeval beenletsel op. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Simon Stevenweg met de Christiaan Huygensweg, de Onderwijsboulevard en de Copernicus-laan. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zat achterop een bromfiets die bestuurd werd door een 39-jarige man uit s-Hertogenbosch. Deze bromfiets kwam vanuit de Christiaan Huygensweg, stak de kruising rechtdoor over en kreeg geen vrije doorgang van een 32-jarige automobilist uit Hintham die uit tegengestelde richting was genaderd en links af sloeg.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN (Drunen)

Woensdagavond is een 31 jarige inwoner van Waalwijk aangehouden als verdachte van een op 2 mei j.l. gepleegde winkeldiefstal, gevolgd door geweld en bedreiging geweld. De verdachte werd betrapt door de eigenaresse van een winkel aan de Hugo de Grootstraat in Drunen. De vrouw wilde daarna de deur sluiten om te voorkomen dat de verdachte wegliep. Deze pakte de eigenaresse vervolgens stevig bij de haren, stompte haar enkele keren in de buik en dreigde haar neer te steken. De verdachte wist daarna te ontkomen door achter op een voorbijrijdende bromfiets te springen. Nog diezelfde dag kon de bestuurder van de bromfiets, een 22 jarige Waalwijker, worden aangehouden en gehoord. De 31-jarige verdachte is in verzekering gesteld.

WINKELDIEF INGESLOTEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte van een gepleegde winkeldiefstal aan de Arena in s-Hertogenbosch. Winkelpersoneel kon de man, die een fles Amaretto onder zijn trui mee naar buiten had genomen, in de kraag vatten en overdragen aan de politie. De man maakte een vermoeide indruk en verklaarde wat slaapmiddelen te hebben gebruikt. Op het politiebureau viel hij dan ook als een blok in slaap en kon pas donderdagmorgen worden gehoord.

42 BEKEURINGEN IN STATIONSTUNNEL (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag tussen 16.00 uur en 17.00 uur zijn 42 bekeuringen uitgedeeld aan weggebruikers die de geslotenverklaring in de Stationstunnel in s-Hertogenbosch negeerden.

51 BEKEURINGEN OP AARTSHERTOGENLAAN (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond zijn binnen een tijdsbestek van 40 minuten eenenvijftig automobilisten op de bon gegaan. Zij negeerden het op de Aartshertogenlaan geledende verbod om rechts af te slaan in de richting van de Bruistensingel.

VERDACHTE ONTSNAPT AAN AANHOUDING DOOR INTERVENTIE AGRESSIEVE MAN (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond slaagden twee agenten er niet in om een aan gezochte inwoner van s-Hertogenbosch in te rekenen. De aanhouding mislukte omdat een 34 jarige inwoner van s-Hertogenbosch zich gewelddadig tegen de politie keerde. De agenten hadden daarop hun handen vol aan deze man. De eigenlijk aan te houden verdachte kon daardoor ontsnappen. De agenten zagen tijdens hun surveillance over de Graafsewijk in s-Hertogenbosch een man lopen waarvan bekend was dat deze op last van de officier van justitie moest worden aangehouden. Op het moment dat tot aanhouding werd overgegaan begon de 34-jarige verdachte zich daar op agressieve wijze mee te bemoeien. Een agent werd zodanig door hem vastgepakt dat deze de andere verdachte niet meer volledig in bedwang kon houden. Deze wist zijn jas uit te trekken en daardoor aan zijn aanhouding te ontkomen. De 34-jarige man gedroeg zich steeds agressiever en slaagde er nog in de andere agent een flinke stomp in het gezocht te geven. Hij is daarna met pepperspray bespoten. Omdat de agenten voelden dat zij in een bedreigende situatie terecht waren gekomen, mede door de komst van nog ongeveer 25 sympathisanten van de aangehouden verdachte, riepen zij assistentie in van andere collegas. Verdere escalatie is daardoor voorkomen en de aangehouden verdachte kon daarna zonder verdereproblemen worden afgevoerd naar het politiebureau. Hij is ingesloten.

HORECASLUITING (s-Hertogenbosch)

De uitbater van een horecagelegenheid aan de Korte Putstraat in s-Hertogenbosch is in de nacht van woensdag op donderdag proces-verbaal aangezegd. Toen de politie om 02.50 uur door genoemde straat reed zagen zij nog vier personen op het buitenterras zitten en dat er nog glazen op het terras stonden. De toegangsdeur van de zaak bleek evenmin afgesloten en er draaide binnen nog volop luide muziek.

AUTO IN BRAND (s-Hertogenbosch)

Op de Willem van Oranjelaan in s-Hertogenbosch is afgelopen nacht een personenauto in vlammen opgegaan. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De oorzaak van de brand is niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

BEDRIJFSINBRAAK (s-Hertogenbosch)

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijf aan het Pettelaarpark in s-Hertogenbosch. Na vernieling van een ruit heeft men waarschijnlijk een computer weggenomen.

AANRANDING (s-Hertogenbosch)

Een 32-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch is woensdagavond aan de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch lastig gevallen door een haar onbekende man. De vrouw reed op haar fiets en werd door de man, eveneens op de fiets, voorbijgereden. Hij greep daarbij naar de borsten van de vrouw en riep Zal ik jou eens verkrachten. De aanrander is daarna doorgereden.