Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 10-05-2001
1ePersberichtdonderdag10mei2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte na zwempartij aangehouden
In een park aan de Jacob van Maerlantlaan is donderdagochtend na een achtervolging rond 2.50 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie ging naar aanleiding van een melding naar de Willem Klooslaan waar in een auto ingebroken zou worden. Bij aankomst was de auto net weggereden in de richting van de Jacob van Maerlantlaan. De politie zette hierop de achtervolging in. De auto reed vervolgens het park in bij de Jacob van Maerlantlaan en belandde in de rivier de Dommel. Op het moment dat de auto het water in reed opende de bestuurde het portier en sprong uit de auto. Hij zwom naar de overkant van de Dommel en liep daar een bosperceel in. Na een kort onderzoek in het bosperceel kwam de politie de man weer op het spoor. Hierop sprong hij echter weer in het water. De politie omsingelde vervolgens de verdachte waarop hij uiteindelijk besloot uit het water te komen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Na een korte achtervolging zijn woensdagavond op het Stationsplein rond 20.30 uur een 27-jarige en een 22-jarige Eindhovenaar en een 17-jarige Eindhovense aangehouden nadat op het Stationsplein een gestolen auto werd aangetroffen waarvan het linkerachterwiel was afgebroken. Het drietal was uit de auto gevlucht toen het wiel afbrak. Uit onderzoek bleek dat de auto op 16 november 2000 was gestolen vanaf de Elckerlyclaan in Eindhoven. De 27-jarige en de 17-jarige verdachten zijn na verhoor heengezonden. De 22-jarige is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Naar aanleiding van een melding van een inbraak in een auto op de Cornelis Krusemanstraat op donderdagochtend rond 5.00 uur heeft de politie een onderzoek in de omgeving ingesteld. Op de Veestraat werden twee verdachte personen, die zich onder een struik verstopt hadden, aangetroffen. De twee, een 40-jarige Eindhovenaar en een 29-jarige man uit Nuenen, zijn om 5.40 uur aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Man onder invloed zonder geldig rijbewijs aangehouden Op de Voltastraat is donderdagochtend rond 2.00 uur een 47-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. Uit onderzoek bleek tevens dat de man geen geldig rijbewijs had en dat hij reeds eerder is betrapt op het autorijden onder invloed van alcohol. Hierop is zijn auto in beslag genomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bromfietser met slok te veel op
Op de Molenstraat is woensdagavond rond 21.00 uur een 37-jarige bromfietser uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden met een slok te veel op. Een ademanalyse met een promillage van 0,55 bevestigde dit. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 160 gulden.

Asten: Inbraak in winkel
Uit een winkel aan de Prins Bernhardstraat is donderdagochtend rond 4.00 uur een onbekend aantal rookwaren gestolen. De dader kwam binnen door een ruit aan de rechterkant van het pand te vernielen.

Bladel: Verdachten van overval tankstation aangehouden De politie heeft deze week vier verdachten van betrokkenheid bij een overval op een tankstation aan de Vroent te Bladel op 30 december 2000 aangehouden. Tijdens de overval werd een 20-jarige Reuselse medewerkster door twee overvallers op haar hoofd geslagen en vastgebonden. Ze gingen er van door met geld en sigaretten. Het slachtoffer is naar het St. Joseph ziekenhuis gebracht. Na behandeling aan een opgelopen hoofdwond kon zij weer naar huis. Maandagochtend werd de eerste verdachte, een 16-jarige jongen, in zijn woning in Geldrop aangehouden en dinsdagochtend werd in het stadsdeel Strijp in haar woning een 21-jarige Eindhovense aangehouden. Beiden worden donderdag voorgeleid voor de rechter commissaris. Een derde verdachte, een 20-jarige man uit Bergeijk, werd woensdagochtend om 6.40 op de Boschdijk in Eindhoven aangehouden. Kort daarna, om 7.15 uur, werd op de St. Petrus Canisiuslaan in Eindhoven een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De laatste twee worden vermoedelijk vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Heeze: Verdachten voor diefstal bloempot aangehouden Op de Ambachten zijn donderdagochtend rond 00.40 uur een 19-jarige en een 20-jarige man uit Heeze aangehouden. Zij worden verdacht van het stelen van een gietijzeren bloempot vanaf de Kapelstraat kort daarvoor. De bloempot werd aangetroffen bij de verdachten. Hiervan werd afstand gedaan. Beiden zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Luikerweg is donderdagochtend rond 2.25 uur een 43-jarige man uit Bergeijk betrapt op het rijden onder invloed. Een ademanalyse gaf een promillage van 2,70 weer. De man kreeg een rijverbod van 15 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Man onder invloed rijdt tegen lichtmast en paaltje In zijn woning op de Jasmijn is donderdagochtend rond 1.30 uur een 52-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden tegen een lichtmast op de Onze Lieve Vrouwedijk in Waalre. Vervolgens is hij verder gereden en met zijn auto tegen een paaltje op de Neerheide in Waalre tot stilstand gekomen. De verdachte heeft zijn auto achtergelaten en is naar huis gelopen. Een ademanalyse met een promillage van 1,20 wees uit dat de man een slok te veel op had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.