- PERSBERICHT *

Amsterdam, 10 mei 2001

Level 3 sluit overeenkomst met France Telecom

France Telecom least extra bandbreedte op het Level 3 netwerk in Noord Amerika

Level 3 Communications heeft vandaag een nieuwe overeenkomst aangekondigd waarmee zij France Telecom in Noord Amerika extra bandbreedte capaciteit zal gaan leveren.

France Telecom least een circuit van 2.5 gigabit per seconde van Level 3 tussen New York en Californië, waarbij zij gebruik maakt van Level 3's (3)Link Private Line service. Dit nieuwe circuit verviervoudigt de bandbreedte capaciteit van France Telecom en stelt de operator in staat om, gedurende het onderhoud van haar eigen backbone netwerk in Noord Amerika, toch de kwaliteit van haar dienstverlening te waarborgen.

Groeiende interesse

*Deze overeenkomst onderstreept de groeiende interesse voor onze transportdiensten, met name voor onze wavelengths en private line,* aldus Denis Le Brizault, VP Premier Accounts Europe van Level 3.

*France Telecom is blij dat ze haar klanten op deze manier de kwaliteit van haar dienstverlening kan continueren,* zegt Xavier Maitre namens France Telcom Long Distance.
De nieuwe overeenkomst is niet dezelfde als de dark fiber overeenkomst die Level 3 en France Telecom in oktober 2000 sloten. Toen kocht France Telecom voor meer dan $100 miljoen dark fiber en daaraan gerelateerde diensten op Level 3's Noordamerikaanse netwerk.

(3)Link Private Line
(3)Link Private Line levert vastgestelde hoeveelheden bandbreedte waarmee twee locaties aan elkaar worden gekoppeld, zonder tussenkomst van het publieke telefoonnetwerk. Van deze service wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt door bedrijven die grote hoeveelheden data, video of spraak snel en middels een beveiligd pad willen transporteren.

Over France Telecom
France Telecom is een van 's werelds marktleiders op het gebied van telecommunicatie, met meer dan 77 miljoen klanten in meer dan 75 landen en een opbrengst van 33.7 miljard euro in 2000. Onder meer via haar internationale merken als Orange, Wanadoo, Gobal One en GlobeCast levert France Telecom bedrijven, consumenten en andere carriers een compleet portfolio of oplossingen op het gebied van lokale, interlokale en internationale telefonie, wireless, internet, multimedia, data, broadcasting en kabel TV diensten.

Over Level 3 Communications
Level 3 (Nasdaq: LVLT) is een wereldwijd ICT-bedrijf , dat een breed pakket aan diensten levert, waaronder IP-diensten, breedbandtransport, colocatiediensten en de eerste diensten binnen de industrietak die gebaseerd zijn op Softswitch. Level 3 levert hoofdzakelijk aan communicatie intensieve bedrijven die hun diensten leveren via het Level 3 netwerk. Het internetadres van Level 3 is www.Level3.com.

-EINDE BERICHT-