Persbericht

Arnhem, 10 mei 2001

EERSTE NEDERLANDSE INTERACTIEVE STRIP OP STRIPSTER.NL

Het eerste Nederlandse interactieve stripverhaal, de InterStrip, is nu te vinden bij StripSter op www.stripster.nl.

De InterStrip bestaat uit een strook, waarop bezoekers op verschillende manieren kunnen reageren. Wanneer zij ideeën hebben over het verdere verloop van het verhaal, dan kunnen zij hun suggesties plaatsen op een daarvoor bestemd forum. Naar aanleiding van deze suggesties en eigen inbreng kunnen andere bezoekers een strook tekenen, welke ze naar de redactie sturen per e-mail. Uit de inzendingen wordt eens per twee weken de beste strook gekozen om het verhaal te vervolgen. De alternatieve stroken worden elders op de website geplaatst.

Op de website van StripSter staan Nederlandstalige small-press strips centraal. Dit zijn stripverhalen van minder bekende auteurs en stripuitgaven in eigen beheer. Behalve de InterStrip plaatst StripSter twee keer per maand circa 30 pagina's aan stripverhalen op de website. Ook is er een encyclopedie te vinden van auteurs en bladen. Ten slotte biedt StripSter nieuws, een agenda, recensies van strips, een discussieforum en een overzicht van websites met strips.

Met haar website tracht StripSter een podium te zijn waarop de Nederlandstalige small-press zich kan presenteren aan een groot publiek. StripSter wordt gemaakt door een groep liefhebbers van stripverhalen die de werkzaamheden aan de site naast hun werk of scholing verrichten.