Koninklijke bibliotheek

Dossiers: achtergrondinformatie voor actuele onderwerpen

De KB biedt vanaf nu een extra dienst voor onderzoekers en journalisten. Op de KB-website worden dossiers aangeboden over actuele onderwerpen. Deze dossiers bestaan uit een inleidend artikel en een lijst met relevante publicaties over het onderwerp die in het bezit zijn van de KB. De eerste drie dossiers hebben als onderwerp 'Argentinië 1976-1983', 'Dierziekten' en 'Paars'. Er zullen regelmatig nieuwe, actuele dossiers verschijnen. De dossiers zijn te vinden op www.kb.nl/dossiers.

Voor de literatuurlijst wordt met name geput uit de collectie van het Depot voor Nederlandse Publicaties. Hierin wordt sinds 1974 van elke titel die in Nederland verschijnt één exemplaar bewaard. Het Depot bevat inmiddels meer dan 800.000 boeken, tijdschriften, kranten, rapporten en strips. Aan de hand van deze publicaties kan een uniek tijdsbeeld worden geschetst.

De titels kunnen door houders van een KB-pas direct vanaf de site worden aangevraagd. Het merendeel van de titels is niet uitleenbaar, maar kan wel worden ingezien in de KB.

Koninklijke Bibliotheek - Nationale bibliotheek van Nederland