KNWV

DATUM: 10-5-2001

Algemeen: Nieuwe impuls samenwerking KNWV en NNWB

Nieuwe impuls aan samenwerking tussen KNWV en NNWB

De Noord Nederlandse Watersport Bond en het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond versterken de al bestaande samenwerking. Een nieuwe overeenkomst om deze samenwerking te bekrachtigen is getekend op dinsdag 8 mei in Heerenveen.

Al ruim tien jaar (sinds januari 1990) wordt er door beide
watersportorganisaties samen-gewerkt. Op het gebied van
belangenbehartiging, de (wedstrijd)zeilsport en het motor-bootvaren is met name de afgelopen paar jaar de samenwerking geïntensiveerd. Op dit gebied hebben beide organisaties structuren ontwikkeld ter
uitwisseling van informatie en het gezamenlijk behartigen van elkaars belangen.

In de vandaag getekende overeenkomst wordt de nadruk gelegd op het ingezette traject van afstemmen van elkaars zaken. Nieuw is de intentie om een gezamenlijke strategie te ontwikkelen op het gebied van sponsoring.

Ook is het streven dat in 2002 de NNWB-leden gebruik kunnen maken van alle faciliteiten en aanbiedingen die het KNWV al voor haar leden heeft. Een logisch gevolg is dan het uitbrengen van één gezamenlijke ledenpas. Het KNWV-blad Watersport Magazine gaat nu gratis naar alleen KNWV-leden; het streven is om dit in 2002 ook aan NNWB-leden gratis te versturen en dat nieuws- en achtergrondinformatie vanuit de Noord Nederlandse Watersport Bond in het blad gepubliceerd worden.

Beide organisaties respecteren overigens de eigen identiteit en elkaars `eigen plek' binnen de watersport. Zo zal het KNWV zich bezig blijven houden met (inter)nationale zaken; de regionale
belangenbehartiging neemt echter een steeds grotere plaats in op de agenda van het KNWV. De NNWB, als regionale bond, is op dat gebied een sterke partner in het noorden en oosten van het land.

Laat meer artikelen zien over: KNWV Algemeen



Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl