Gemeente Wervershoof


Sluiting gemeentelijke diensten

Donderdag 17 mei a.s. zijn alle gemeentelijke diensten gesloten.

Op die dag heeft het jaarlijkse personeelsuitje plaats.



Agenda

VERGADERINGEN GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

datum tijd plaats bijeenkomst

5-6 20.00 uur gemeentehuis commissie Middelen

6-6 20.00 uur gemeentehuis commissie Burgers

7-6 20.00 uur gemeentehuis commissie Ruimte

14-6 20.00 uur gemeentehuis commissie EBOS

28-6 20.00 uur gemeentehuis raadsvergadering



FRACTIEVERGADERINGEN POLITIEKE PARTIJEN

datum tijd plaats bijeenkomst

21-5 19.00 uur Dorpshuis Onderdijk Fractie ABC

21-5 19.00 uur Dorpshuis Zwaagdijk Fractie ZD

22-5 20.00 uur gemeentehuis Fractie VVD

28-5 19.00 uur gemeentehuis Fractie CDA

25-6 20.00 uur De Schoof Fractie PW



Collectes

Tot en met 19 mei heeft het Nederlands Astma Fonds een vergunning om in de gemeente Wervershoof te collecteren.

In de periode van 27 mei tot en met 2 juni kunt u in Onderdijk een collectant van het Prins Bernhardfonds/Anjerfonds aan de deur verwachten. De collecte wordt uitgevoerd door Westfrisia Cantat en Drumband Jong Leven.

Een deel van de opbrengst van de collecte komt rechtstreeks ten goede aan de collecterende verenigingen.

Nieuwe folders

In de folderrekken in de hal van het gemeentehuis vindt u informatie over allerlei zaken. Eigenlijk kunt u het zo gek niet bedenken of er is wel een foldertje over te vinden.

De afgelopen weken werden de rekken aangevuld met de volgende folders:


- zwemmen in open water;


- Westfriese zomerschool;


- Iepenwachtnieuws;


- euro informatie.



Cursussen

Woont u in West-Friesland? Bent u nieuwsgierig? Wilt u uw geest en lichaam actief houden? Dan is de Westfriese zomerschool dit jaar interessant. De zomerschool biedt boeiende cursussen over diverse onderwerpen.

De Westfriese Zomerschool geeft deze zomer nl.de volgende cursussen:


- klassieke cultuur;


- Afrika zien, horen en beleven;


- Engelse films en literatuur;


- Beeldhouwen;


- Duitse literatuur en muziek.

Nadere informatie over de Westfriese zomerschool kunt u krijgen bij het Horizon College, mevr. M.J. Verver, tel: 0229-283060.



Verleende vergunningen


- vergunning aan Westfrisia Cantat tot het houden van een collecte in Onderdijk in de periode 27 mei tot en met 2 juni (Anjercollecte)(9 mei)


- vergunning aan Drumband Jong Leven tot het houden van een collecte in Onderdijk in de periode 27 mei tot en met 2 juni (Anjercollecte)(9 mei)


- vergunning aan muziekvereniging St. Caecilia voor het houden van een speculaasverkoopactie in de periode van 19 t/m 24 november (7 mei)


- vergunning aan de Stichting Salvatoriaanse Hulpactie om in de periode van 30 november tot 8 december aankondigingsborden te plaatsen ten behoeve van een op 7 december te houden kledinginzamelingsactie (7 mei)


- vergunning aan Stevens Groep voor het plaatsen van een reclame aan het pand van de Regiobank en FCL Verzekeringen aan het Raadhuisplein (7 mei)


- vergunning aan Sport- en Partycentrum "De Dars" voor het verstrekken van zwak-alcoholhoudende dranken bij een bijzondere gelegenheid van tijdelijke aard op 29 september en 27 oktober (7 mei)


- vergunning aan de gezamenlijke horeca te Wervershoof voor het verstrekken van zwak-alcoholhoudende dranken bij een bijzondere gelegenheid van tijdelijke aard op zondag 24 juli ter gelegenheid van het bluesfestival (3 mei)



Verleende kapvergunning


- vergunning aan F.N.A.M. Groot, Dorpsstraat 87 te Wervershoof voor het kappen van één berk staande in de voortuin van genoemd pand (3 mei)



Werk in uitvoering

Asfalteringswerkzaamheden Kaagweg

Maandag 14 mei 2001 wordt begonnen met het nemen van verkeersmaatregelen en de voorbereiding voor het asfalteren van de rijweg.

Het asfalteren wordt volgens planning uitgevoerd in de week van 2 t/m 6 juli.

Tijdens de werkzaamheden wordt de Kaagweg afgesloten, de bus wordt omgeleid via de Raiffeisenlaan en de woningen blijven zoveel mogelijk bereikbaar.

Herstraatwerkzaamheden Floralaan.

Maandag 21 mei 2001 wordt begonnen met de herbestrating van een viertal hofjes aan de Floralaan.

Het betreft de hofjes voor huisnummer 9 tot 15, 33 tot 39, 46 tot 60 en 69 tot 75.

Asfalteringswerkzaamheden Zwaagdijk

Maandag 28 mei 2001 wordt begonnen met de voorbereidingen voor het asfalteren van de rijweg en het fietspad langs de Zwaagdijk.

Het betreft het gedeelte tussen de Markerwaardweg en de Noorderboekert.

Het asfalteren wordt volgens planning uitgevoerd in de week van 25 t/m 29 juni.

Rioleringswerkzaamheden Zijdwerk

Dinsdag 05 juni 2001 wordt begonnen met de aanleg van de riolering in het fietspad langs het Zijdwerk.

Aanleg minirotonde en fiets-suggestiestroken Zeeweg

In de maanden juni/juli wordt een minirotonde aangelegd op het kruispunt met de Kagerdijk en er worden fiets-suggestiestroken aangelegd tussen de Kagerdijk en de Driehuizen.

Controle openbare verlichting

De openbare verlichting wordt maandelijks gecontroleerd. De eerstvolgende controle is op donderdag 14 juni 2001.



De gemeente Wervershoof en de provincie Noord-Holland hebben een aanbod voor bedrijven. Door het laten uitvoeren van een zogenaamde 'quickscan' krijgen bedrijven inzicht in de mogelijkheden om kosten te besparen met milieumaatregelen. Het milieu hoeft dus niet alleen geld te kosten. Zowel kostenbesparingen als milieuvoordeel worden behaald door efficiënt om te gaan met grondstoffen, afvalstoffen en energie.

Werkwijze en aandachtsvelden

Een deskundig adviseur komt bij een bedrijf langs en loopt samen met de bedrijfsleiding het bedrijf door. Tijdens de 'quickscan' wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: verbruik van grondstoffen, afvalstoffen en uitval van producten, verpakkingen, verbruik van energie en water, waterlozingen en emissies van vluchtige stoffen naar lucht.

De adviseur stelt vervolgens een rapport op, waarin een overzicht van maatregelen met de bijbehorende kosten en besparingen worden weergegeven.

Kosten

Het laten uitvoeren van een 'quickscan' duurzaam ondernemen maakt duidelijk welke besparingsmogelijkheden bedrijven hebben. De kosten van een 'quickscan' bedragen f3.950,- exclusief BTW. Dit bedrag hoeft alleen te worden betaald als het bedrijf binnen drie tot vijf jaar f 5.000,- kan terugverdienen.

Blijkt uit de rapportage dat deze besparing niet kan worden gerealiseerd, dan kost de 'quickscan' de ondernemer niets (no cure, no pay). Het laten uitvoeren van de 'quickscan' kost een bedrijf wel in beide gevallen een tijdsbesteding van ongeveer anderhalve dag.

Meer informatie

Alle bedrijven in de gemeente Wervershoof met tien of meer medewerkers hebben een brief ontvangen, waarin ze uitgenodigd worden om een 'quickscan' te laten uitvoeren.

Bent u als bedrijf ook geïnteresseerd en heeft u geen brief ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de heer E. Rem van de provincie, tel: 023-5144692 of met de heer H. Neuvel van de gemeente, tel: 587145.



Verkeersomleiding

In verband met de op donderdag 17 mei 2001 in Wervershoof te houden voorjaarsmarkt worden de routes van de bussen 43 en 42 gewijzigd.

De markt wordt evenals voorgaande jaren gehouden op een gedeelte van de Dorsstraat, te beginnen ná de uitrit van Deen-supermarkt tot aan de kruising Dorpsstraat/Kaagweg.

Op deze dag rijden de bussen Hoorn - Enkhuizen v.v. en Hoorn - Andijk v.v., tussen 08.00 en 19.00 uur, via het Zijdwerk, De Hoek, Dorpsstraat, Raiffeisenlaan, Europasingel en de Kagerdijk. De haltes nabij de R.K. kerk St. Werenfridus, café 't Fortuin en op de Zeeweg komen tijdelijk te vervallen. Op verzoek kan worden in- en uitgestapt op de hoek Zeeweg/Kagerdijk.

Donderdag 17 mei zal, tussen 08.00 en 19.00 uur, ook al het doorgaand verkeer worden omgeleid via de Raiffeisenlaan, Europasingel en de Kagerdijk v.v. Tevens wordt het gedeelte van de Kaagweg dat uitkomt op de Dorpsstraat, voor het autoverkeer afgesloten.

Het verlengde van de Kaagweg blijft voor voetgangers en fietsers wel gewoon toegankelijk. Ook het parkeerterrein van supermarkt Deen is tijdens de markt normaal bereikbaar.

Het is niet altijd mogelijk alle afritten van particuliere woningen, aan de zijde van de Dorpsstraat waar de markt wordt gehouden, vrij toegankelijk te houden. Aanwonenden worden verzocht bij het opstellen van de markt te overleggen met de kraamhouders, of de auto elders te parkeren. Veel problemen kunnen in goed overleg voorkomen worden. In geval van nood wordt de uitrit natuurlijk wel vrij gemaakt voor b.v. ambulance of brandweer.



Bouwplannen

Aanvragen bouwvergunningen:


1. Rabobank Westfriesland-Oost, Postbus 2, 1693 ZG Wervershoof voor het wijzigen van de seminarruimte op het perceel Graanmarkt 1;


2. J.S.M. van der Jagt, Nes 140, 1693 CK Wervershoof voor het wijzigen van de voorgevel op het perceel Nes 140;


3. V.J.M Jong, Dorpsstraat 164, 1693 AK Wervershoof voor het plaatsen van een dakkapel op het perceel Dorpsstraat 164;


4. J.A. Dudink, Handelsweg 36, 1693 AZ Wervershoof voor het vernieuwen van de stolpboerderij op het perceel Dorpsstraat 120/122.

Belanghebbenden kunnen hier kennis van nemen. Bezwaren kunnen pas op basis van een volgende publicatie worden ingediend.

Bouwplannen ter inzage

De burgemeester van Wervershoof geeft kennis van het voornemen van burgemeester en wethouders om:

met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bouwvergunning te verlenen aan:


1. fam. Schutte, Olympiaweg 99, 1693 EK Wervershoof voor het vergroten van de woonkamer op het perceel Olympiaweg 99.

Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 17 mei 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter gemeentesecretarie, sector Ruimte ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijke bedenkingen aan burgemeester en wethouders van Wervershoof, Raadhuisplein 1, 1693 EA Wervershoof, kenbaar maken.

Bouwvergunningen:


1. P.J. Aker, Zwaagdijk 54, 1683 NK Zwaagdijk voor het plaatsen van een hobbykasje op het perceel Zwaagdijk 54 (3 mei 2001);


2. S. Grooteman, Pastoor van Santestraat 26, 1693 CS Wervershoof voor het plaatsen van een hobbykasje op het perceel Pastoor van Santestraat 26 (3 mei 2001);

Melding bouwvoornemen:


1. J.P.F. Hoek, Kanaalstraat 9, 1671EX Medemblik, voor het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Droge Wijmersweg 5/178 (3 mei 2001).