Gemeente Ede

Marijke van Haaren nodigt senioren uit

Wethouder Marijke van Haaren wil graag van gedachten wisselen met senioren uit de gemeente Ede. Over wonen, over de woonomgeving en over welzijn. Tijdens vier bijeenkomsten, in Bennekom, Lunteren, Harskamp en Ede in de maand mei, wil zij samen met de oudere inwoners hierover praten en nadenken. En natuurlijk gezellig koffiedrinken. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de Stichting Welzijn Ouderen.

Er komen steeds meer ouderen en steeds meer oudere ouderen. Van alle ouderen woont ongeveer 90 % zelfstandig in een woning. De verwachting is dat het aantal ouderen in een verzorgingshuis nog verder zal afnemen. Zelfstandig wonen is belangrijk. Het stimuleert dat mensen actief blijven deelnemen aan het maatschappelijk leven en draagt ertoe bij dat ouderen zelf de regie in handen houden. Daarom is het belangrijk dat de gemeente, maar ook organisaties zoals de Stichting Welzijn Ouderen, weten wat ouderen willen. Hoe willen senioren wonen? Waar moet hun ideale omgeving aan voldoen? En hoe moet zorg en welzijn worden georganiseerd?

De wethouder vraagt geen kant en klare antwoorden. Maar wel de bereidheid om na te denken over deze vragen. Want zij heeft de gedachten en ideeën van ouderen nodig om een goed ouderenbeleid te kunnen ontwikkelen.

De bijeenkomsten vinden plaats in:

Bennekom

Donderdag 10 mei
Steunpunt De Broek- Akker
10.00 uur tot 12.00 uur

Lunteren

Vrijdag 11 mei
Westhoffhuis
10.00 uur tot 12.00 uur

Ede

Donderdag 17 mei
Raadhuis Ede
14.00 uur tot 16.00 uur

Harskamp / Otterlo

Woensdag 23 mei
Partycentrum De Molen
10.00 uur tot 12.00 uur

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het centraal bureau van de Stichting Welzijn Ouderen, tel. (0318) 67 22 27.Indien nodig, kan vervoer worden geregeld. Eveneens kan een doventolk aanwezig zijn. Men kan dit bij aanmelding opgeven.



Ede, 2 mei 2001