PERSBERICHT

Rotterdam/Amsterdam 25 april 2001.

Op 10 mei a.s. presenteert in de Erasmus-Universiteit (Rotterdam) het Nederlandse Actie-Netwerk het actieplan voor het Decennium van het Bewegingsapparaat 2000-2010 . De Inspecteur-Generaal van het ministerie van VWS, prof. Dr. H. Kingma, neemt dit actieplan in ontvangst.

Plaats: EramusUniversiteit, locatie Woudstein, zaal...... Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam. Aanvang: 13.00 uur

Het Nederlandse Actie-Netwerk is een paraplu-organisatie. Zij stimuleert en coordineert op nationaal niveau projecten om het stijgend aantal aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat te verminderen. Jaarlijks worden hiermee honderdduizenden Nederlanders geconfronteerd. Deze aandoeningen zijn in Nederland ook een van de voornaamste oorzaken (pijnlijke gewrichtsklachten, rsi, (lage) rugpijn, artrose, osteoporose etc..) van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Het Decennium van het Bewegingsapparaat is een onderdeel van het internationale Bone and Joint Decade 2000-2010 . Dit is een initiatief van o.a. de VN en de Wereldgezondheidsorganisatie. In Nederland steunen de beroepsverenigingen van orthopeden (NOV), reumatologen (NVR), traumatologen (NVT), revalidatie-artsen (NVRA) en fysiotherapeuten (KNGF) het Decennium.

Voor verdere informatie:
Prof. Dr. M. Hazes (voorzitter): tel.: 010-4634602 Secretariaat: 020-5896418

Bijlage: programma minisymposium 'Vrijheid van bewegen'