PinkRoccade NV

Persbericht

Voorburg, 10 mei 2001

PinkRoccade goed van start in 2001

PinkRoccade nv heeft het eerste kwartaal van 2001 goede resultaten geboekt. De omzet groeide, vergeleken met het eerste kwartaal 2000 met 31,4% tot Euro 197,1 miljoen (Q1 2000: Euro 150 miljoen). De EBITA marge nam toe van 8,1% tot 8,8%. De stijging van de nettowinst bedroeg 27,8% tot Euro 10,4 miljoen (Q1 2000: 8,2). De nettowinst per aandeel (voor amortisatie goodwill) groeide met 9,1% van Euro 0,45 tot Euro 0,49.

In het eerste kwartaal sloot PinkRoccade wederom een aantal outsourcingsovereenkomsten, waaronder de verwerving van het computer-centrum CCW en een overeenkomst voor systeembeheer met Aegon Particulieren. Daarnaast stond in het eerste kwartaal de integratie van TAS Groep nv hoog op de agenda.

Ontwikkelingen
De integratie van TAS Groep nv verloopt voorspoedig. Alle bedrijfsonderdelen zijn inmiddels ondergebracht binnen de PinkRoccade organisatie. Daarbij worden medewerkers ingezet via een intensief resource management programma. Het integratieproces zal in juli 2001 zijn afgerond.

PinkRoccade bereikte in het eerste kwartaal tevens overeenstemming met de aandeelhouders van Computer Centrum Waterbedrijven (CCW) in Zwolle over de outsourcing van het computercentrum, dat voornamelijk werkt voor waterschappen en waterleidingbedrijven. CCW telt 150 medewerkers en heeft een jaarlijkse omzet van circa Euro 18 miljoen. Het bedrijf wordt als een aparte business unit ondergebracht bij PinkRoccade Civility.

In Groot-Brittannië werd met IT-dienstverlener ECsoft ltd.een contract gesloten over de outsourcing van zijn IT management en Support diensten. De orderwaarde van het contract is £ 9 miljoen. De 120 medewerkers van het bedrijf komen allen in dienst van PinkRoccade.


Noot voor de redactie,