Nagron NV

P E R S B E R I C H T

NAGRON NEEMT ENGELSE HANDELSONDERNEMING OVER

NAGRON Nationaal Grondbezit N.V. (vastgoed en handel) heeft met de eigenaren van Staffordshire Fasteners Ltd. overeenstemming bereikt inzake de overname van het gehele uitstaande aandelenkapitaal van deze in Hednesford (regio Birmingham) gevestigde onderneming.

Staffordshire Fasteners Ltd. is een voorraadhoudende handelsonderneming op het gebied van bevestigingsmaterialen. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in het Verenigd Koninkrijk en realiseert met ongeveer 15 medewerkers een jaarlijkse omzet van EUR 5,5 miljoen.

De activiteiten van Staffordshire sluiten goed aan bij de activiteiten van NAGRONs dochteronderneming Masterfix Products B.V. te Maastricht. Masterfix Products is een vooraanstaande leverancier op het gebied van blindklinktechniek en is actief in heel Europa.

Met de overname van Staffordshire beoogt NAGRON een verdere uitbreiding en versterking van de handelsactiviteiten op het gebied van bevestigingsmaterialen vooral in het Verenigd Koninkrijk.

De totale Handelsgroep van NAGRON, met een personeelsbezetting van circa 520 medewerkers, heeft in 2000 een omzet van ruim EUR 120 miljoen gerealiseerd.

De resultaten van Staffordshire Fasteners Ltd. worden vanaf 1 januari 2001 in de jaarrekening van NAGRON Nationaal Grondbezit N.V. verwerkt en zullen een positieve bijdrage leveren aan het resultaat van de vennootschap.

's-Gravenhage, 10 mei 2001
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
S. Molkenboer, voorzitter Raad van Bestuur NAGRON Nationaal Grondbezit N.V., Telefoonnummer: 070 - 351 50 00. E-mail: info@nagron.nl