Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 24 april 2001 Persbericht 2001/23.

Hoogezand-Sappemeer betrekt burgers bij toekomstvisie

Op donderdag 10 mei 2001 om 19.00 uur organiseert de gemeente Hoogezand-Sappemeer een bijeenkomst voor burgers en maatschappelijke organisaties over de toekomst van Hoogezand-Sappemeer tot 2015. De bijeenkomst, die start in het gemeentehuis, is bedoeld om vast te stellen welke themas en onderwerpen aan de orde moeten komen in een ontwikkelingsvisie.

De ontwikkelingsvisie wordt het vervolg op de structuurschets Hart Nodig uit 1993. Destijds lag de nadruk vooral op ruimtelijk-economische zaken. Nu komen ook sociale en culturele aspecten nadrukkelijker aan de orde. De gemeente wil van de burgers weten wat zij vinden van het wonen, werken, het vermaak en de voorzieningen in de gemeente.

Op het programma van 10 mei staat onder andere een busrit door de gemeente aan de hand van de vijf themas wonen, werken, ouderen, jongeren en recreatie. Vragen als Wat maakt HS tot wat het nu is, wat mag weg, wat moet blijven, wat ontbreekt nog en waar bent u trots op hoopt de gemeente beantwoord te krijgen. Vernieuwing is immers het product van verandering en traditie. Verder is er tijdens en na afloop van de busrit volop gelegenheid om te discussiëren over de toekomst van Hoogezand-Sappemeer.

Inmiddels zijn 200 uitnodigingen met antwoordkaart voor de bijeenkomst gestuurd aan burgers, verenigingen en maatschappelijke organisaties en zijn inwoners via een advertentie uitgenodigd. Belangstellenden kunnen zich tot 27 april 2001 aanmelden via de antwoordkaart of de bon uit de HS-krant.

(top)