Gemeente Vlieland

Burgemeester stelt nieuwe zenders in werking

De burgemeester van Vlieland de heer R.D. van der Mark heeft woensdag 9 mei jongstleden het nieuwe zenderpakket voor Vlieland in werking gesteld. Het was al lang de bedoeling dat de Vlielander bevolking een groter aanbod qua televisie- en radiozenders zij krijgen. Door noodzakelijke technische aanpassingen heeft dit echter een tijdje op zich laten wachten.
Het wachten heeft zich echter geloond want de Vlielanders krijgen er maar liefst 9 TV-zenders en 12 Radio-zenders bij. Nieuwe televisiezenders zijn onder andere TMF, SAT!, ARTE, National Geographic en BBC1 en 2. Nieuwe radio-zenders zijn onder andere Yorin FM, Arrow Classic Rock, Country FM, BBC World Service en Radio Nationaal.

Vooral de doorgifte van de TV-zenders BBC1 en BBC2 is bijzonder Als een van de eerste gemeenten in Nederland worden deze zenders bij wijze van proef via de Satelliet doorgegeven. De proef duurt vooralsnog een half jaar en zal indien deze succesvol verloopt na dit half jaar worden verlengd.

Speciaal voor het inwerking stellen van de nieuwe zenders was een grote afvaardiging van Essent Kabelcom naar Vlieland gekomen. De genodigden werden welkom geheten door de manager kabeltelevisie van Essent, de heer Mensinga. In zijn welkomswoord wees de heer Mensinga op de veelzijdigheid van het nieuwe zenderpakket op Vlieland. Vervolgens overhandigde hij de heer van der Mark een smart-card waarmee de zender BBC1 in werking kon worden gesteld.

Met het inwerking stellen van de nieuwe zenders is de uitbreiding nog niet geheel afgerond. De bedoeling is dat het info-kanaal, dat overigens al een tijd niet meer naar behoren werkte in een geheel nieuw jasje wordt gestoken en dan weer een nuttige aanvulling kan en zal zijn op het gemeentelijk info-bulletin "Uit het Kastje". De gemeente hoopt dit voor aanvang van het hoogseizoen nog rond te krijgen maar daarbij is men ook van andere instanties afhankelijk.