Politiebericht Friesland: Friesland 10-05-2001 Politieberichten van 9/5 (13.00 uur) t/m 10/5 (07.00 uur)

Leeuwarden: uitgeven vals geld
Woensdag omstreeks 15.30 uur werd op de Wirdumerdijk een 36-jarige inwoner van Groningen aangehouden, ter zake het uitgeven van vals geld. De man had de dag ervoor op de Weaze bij een prostituee betaald met twee bankbiljetten van f 25.-, die vals bleken te zijn. De bankbiljetten waren goed lijkende kopieën. De bankbiljetten zijn in beslag genomen. De verdachte werd op de Wirdumerdijk herkend door een getuige, die daarop de politie waarschuwde. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De man verklaarde de bankbiljetten te hebben ontvangen en wist niet dat deze vals waren. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

De Wilgen: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de oprit van een woning aan het Nachtlan. Een zijruit van de auto werd vernield. Uit de auto werden een digitaal camera, een mobiele telefoon en een klein geldbedrag weggenomen. De eigenaar, een 56-jarige inwoner van De Wilgen, heeft aangifte gedaan.

Oppenhuizen: vernielingen
Afgelopen zondag werden op een bouwterrein aan De Bou vernielingen aangericht. Een bouwbedrijf uit Bolsward is op dit moment daar bezig met het bouwen van woningen. Het terrein is afgesloten door middel van een hekwerk. Op het terrein werden diverse zaken vernield, o.a. 30 stuks isolatiedekplaat werd kapot getrapt, 175 gevelpannen vernield, 20 kunststofprofielen geknakt en nog een aantal goederen vernield. De totale schade wordt geschat op ongeveer f 8500.- Een medewerker van het bouwbedrijf, een 35-jarige inwoner van Witmarsum, heeft woensdag 9 mei hiervan aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 17.40 uur werd een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. De vrouw nam bij een winkel aan de Voorstreek een paar sportschoenen weg met een winkelwaarde van f 179.- Zij werd door het personeel aangehouden. Een medewerker van de winkel, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Haar zaak werd via Kort OM afgehandeld en zij kreeg een boete van f 410.- mee naar huis.

Nijega: verdovende middelen
Woensdag omstreeks 15.15 uur zag een patrouille dat op het parkeerterrein bij de benzinepomp aan de Rijksweg N31 onder Nijega een vrouw verdovende middelen gebruikte. Zij nam een shot cocaïne. Vervolgens werd de auto, waarin zij reed, onderzocht en hierbij werd een halve gram cocaïne en een gram heroïne aangetroffen. De vrouw, een 47-jarige inwoonster van Groningen werd aangehouden. De heroïne en cocaïne werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en na het opmaken van een proces-verbaal werd de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: man te water
Woensdag omstreeks 20.05 uur kwam er een melding binnen dat op de Willemskade een man in het water lag. Ter plaatse bleek dat de man, een 44-jarige inwoner van Blija onder invloed van alcoholhoudende drank het water was ingelopen c.q gevallen. De man uit het water gehaald en hij werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid.

Sneek: aanrijding met licht gewonde
Woensdag omstreeks 19.30 uur vond op de Hanso Mollstraat een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 35-jarige inwoonster van Sneek, raakte in een bocht van de weg de macht over het stuur kwijt. Zij trapte op het gas in plaats van op de rem. Zij kwam vervolgens via het trottoir in de tuin van een woning tot stilstand. Door de klap raakte de bestuurster licht gewond aan het hoofd ook haar zoontje van 8 jaar, die bij haar in de auto zat, liep een hoofdwond op.

Heerenveen: motorrijder onderuit
Woensdag omstreeks 21.10 uur ging een motorrijder, een 28-jarige inwoner van IJlst, met zijn motor onderuit op het klaverblad van de Rijksweg A7 onder Heerenveen. De motorrijder kwam uit de richting Leeuwarden en wilde richting Joure. Waarschijnlijk heeft hij te snel gereden. Het letsel viel mee, vermoedelijk had hij alleen zijn pols verstuikt. Daar hij even buiten bewustzijn is geweest, werd hij voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.15 uur werd op de Wijbrand de Geeststraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Bolsward, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Drachten: belediging/mishandeling
Woensdag omstreeks 14.20 uur werd een 33-jarige inwoner van Drachten op de Noorderbuurt aangehouden ter zake belediging en mishandeling. De verdachte werd door twee medewerkers van de Stichting Veiligheidszorg Smallingerland aangesproken over het feit dat hij fietste in een voetgangersgebied. De verdachte schold de medewerkers uit en hij beledigde hen. Toen ze hem daarop wilde aanhouden, sloeg hij één van de medewerkers met een vuist op de mond. Met de inmiddels gewaarschuwde politie werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272