Politiebericht Flevoland: District Zuid 10-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding Waterlandseweg
ALMERE Woensdagochtend heeft zich op de Waterlandseweg bij de kruising met de A27 een aanrijding voorgedaan. Volgens getuigen reed de 32-jarige automobilist uit Almere, die richting Almere ging, door rood waardoor hij in botsing kwam met een auto die vanaf de carpoolplaats de weg op reed. De 42-jarige Almeerse bestuurder van deze auto is door de brandweer bevrijd. Hij is met letsel aan zijn heup overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn 50-jarige passagiere (eveneens uit Almere) werd met licht letsel aan het been overgebracht naar het Flevoziekenhuis, maar kon na behandeling weer weg. De 32-jarige man bleef ongedeerd. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

Kop-staartbotsing Flevostraat
ALMERE Op de Flevostraat heeft woensdagmorgen een kop-staartbotsing plaats gevonden. Een 48-jarige automobilist uit Almere stopte voor de rotonde bij de Blekerstraat om een fietser voor te laten gaan. Een 27-jarige automobilist, eveneens uit Almere, zag dit te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 49-jarige passagiere van de voorste auto is met pijn in haar nek ter controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Bromfietscontrole
ALMERE De politie heeft woensdagmiddag op de Groenhof een korte bromfietscontrole uitgevoerd. In een uur tijd zijn zeven bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder helm.

Gevallen met bromfiets
ALMERE Een 17-jarige Lelystedelinge en haar 16-jarige Almeerse passagiere zijn woensdagmiddag op de Buitenhof met de bromfiets ten val gekomen. De bestuurster wilde op het fietspad een groep fietsers inhalen, verloor de macht over het stuur en kwam ten val. Beide dames zijn voor onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De passagiere droeg een helm maar had deze niet goed bevestigd.